Kimerültségtől a munkaszerzésig: hogyan győzzük le az álláskeresés fáradalmait

Az álláskeresés fárasztó és érzelmileg kimerítő tud lenni. Ne felejts el gondoskodni a fizikai és szellemi egészségedről, és a keresés hátralevő része már magától menni fog.

Bármilyen okból keresel új állást, az álláskeresési kimerültség bárkivel megtörténhet. Akár azért keresel állást, mert változást szeretnél, és nem szereted azt, amit csinálsz, vagy azért, mert hirtelen elvesztetted az állásodat és gyorsan új munkára van szükséged, egy hosszú ideig tartó álláskeresés ijesztő és demoralizáló lehet. Egy hosszan tartó álláskeresés minden bizonnyal nem játék.

Ha az álláskeresés minden lehetőségedet kimerítette és olyan kérdéseket kezdesz el feltenni magadnak, mint a ˝Miért nem működik?˝ vagy hogy ˝Mi a baj velem?˝, akkor lehet hogy le kellene lassítanod és öngyógyítást gyakorolnod. Munkát találni szükségszerű.  De gondoskodni magadról egyaránt fontos. Itt van néhány tipp, ami segíthet.

Törődj a testeddel!

Bármilyen fájdalmas körülmény vagy feszültséget okozó probléma nagyobbnak tűnhet, mint amikor az arra kényszerít minket, hogy elhanyagoljuk az egészségünket.  Jobban fogsz boldogulni az álláskereséssel (és a fáradtságoddal) ha sokat alszol, egészséges ételt eszel és fenntartod a napi testmozgást.

Törődj az elméddel!

Az első szabály kibővítéseként, ne hagyd, hogy az álláskeresés elszigeteljen a barátaidtól, a családodtól, a hobbidtól, amit szeretsz vagy a külvilágtól. Töretlen, magányos egyén egy dologra való koncentrálása bajhoz vezethet. Olykor hagyd hátra a keresést, hogy egy kis friss levegőt szívj, és a szeretteiddel töltsd az időt.

Kérj segítséget!

Tarts pihenőt az állandó bukdácsolások között és alakítsd át a kijelentő mondataidat kérdésekké. Ahelyett hogy ˝Én ragyogó vagyok és ez az, amiért engem kellene alkalmaznia…˝ változtasd meg néha és próbálj valami olyat, mint az ˝Állás után keresek. Tudna adni pár tanácsot?˝

Önkénteskedj!

Tölts el néhány órát egy héten önkénteskedéssel egy non-profit cégnél és ezzel el fogsz érni egy sokrétű célt: először is nagy hatást fogsz gyakorolni a potenciális munkáltatókra. Másodszor, elfoglalt leszel, és társasági életben fogsz részt venni a helyett, hogy otthon elhervasztod a lelkesedésed. A harmadik – és a legfontosabb – lekicsinyítjük a problémáinkat, amikor más problémáira koncentrálunk. Heti néhány óra a melegkonyhán, állatmenhelyen vagy a sürgősségin kellő megvilágításba helyezi a dolgokat.

Vegyél ki egy szabadnapot!

Hagyd ott a számítógépet egy napra és húzd ki. Örülni fogsz, ha megteszed.

Vállalj ideiglenes vagy részidős munkát!

Csak néhány óra munka egy héten bármilyen munkahelyen (még akkor is, ha az nem a fő célod) kevés, de állandó jövedelmet hoz és távol tart attól, hogy úgy érezd szegényes döntésekre és csökkentett színvonalra kényszerülsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek