15 eset, amikor az állást kereső nagyon egyedi akart lenni

questions-1014060_960_720Mindenhol azt olvashatjuk, hogy: „Legyél egyedi, és tűnj ki a tömegből, ha állást szeretnél magadnak.”

A CarrerBuilder 2500 HR szakértővel készített kérdőíves kutatást, ahol a legemlékezetesebb állásinterjú élményeiket mesélték el. Ezek a helyzetek nagyon sok okból történhetnek meg, azonban racionális válasz egyikre sincs. Maximum magyarázat… Idegesség? Viccesnek akar tűnni? Simán csak gátlástalan?

Most mutatunk ezek közül 15 olyan esetet, amikor a jelölt túlságosan komolyan vette az „egyedinek tűnést”!

  1. Az interjúalany elvette a HR-es asztaláról annak családi fotóját, összehajtotta, majd eltette a pénztárcájába egy szó nélkül.
  2. Az interjúalany hirtelen magából kikelve elkezdett üvölteni a HR-essel, hogy miért tart ilyen sokáig az interjú.
  3. Egy álláskereső azt állította, hogy ő korábban médium és jós volt. Megkérdezte a HR-est, hogy jósoljon-e neki tenyérből. Miután elutasították ajánlatát, ő akkor is belekezdett a „vizsgálatba”… Nem lett övé az állás.
  4. Egy adatrögzítői állás interjúján megkérdezték a jelöltet, hogy milyen számára az ideális munka. Azt válaszolta, hogy a madáretető házikók festése lenne az…
  5. Az interjúalany minden kérdésre énekelve válaszolt.
  6. Az álláskereső interjú közben levette a cipőjét és zokniját, majd bekente a lábát testápolóval beszélgetés közben.
  7. Mikor megkérdezték az illetőt, hogy miért szeretné ezt a pozíciót, azt válaszolta, hogy a felesége csak akkor fog vele szeretkezni, ha kap munkát.
  8. Az alany interjú közben átnyúlt az asztal fölött, megtapogatta az interjúztató mellkasát a szívénél és közölte, hogy egy ilyen fontos esemény közben a két szívnek kapcsolatot kell teremtenie, és megkérte, hogy ő is tapintsa meg a mellkasát.
  9. Az interjúalany magával vitte kedvenc papagáját a vállán.
  10. Egy álláskereső a WC-n ülve intézte a telefonos állásinterjút. A hanghatások valószínűleg magukért beszéltek, mert nem lett övé az állás.
  11. A jelölt úgy ment be az interjúra, hogy közben konfettit szórt maga elé.
  12. Az interjú helyszíne egy hotel volt. Az alany megkérdezte, hogy lakhatna-e itt, ha övé lesz a munka…
  13. Egy hölgy alany közölte, hogy ő nem akarta otthagyni régi állását, de a barátja rávette, hogy dolgozzon ennél a cégnél, mert akkor majd kedvezményesen fogják tudni vásárolni a termékeiket.
  14. Az alany arra a kérdésre, hogy mi volt élete legmeghatározóbb élménye úgy felelt, hogy elmesélte, amikor talált egy holttestet. Bizarr…
  15. Egy üzleti jellegű állásinterjún közölte az illető, hogy ő csak akkor írja alá a szerződést, ha a munkáltató beleegyezik, hogy ne kelljen nadrágot hordania, mert neki az rossz érzés. Az nem derült ki, hogy mivel szerette volna helyettesíteni….

Az egyediséget igyekezzük ne ilyen formában megjeleníteni. Válasszunk kevésbé meghökkentő, és ízléses módszereket 😀

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek