Kevesebben jelentkeznek az álláshirdetésekre

Ez a cikk most leginkább a fehér galléros munkakörökben dolgozóknak szól, kérlek titeket, hogy ezt vegyétek figyelembe.

Nem tudom, nektek hogyan változtak meg az álláskeresési szokásaitok, de én toborzói oldalon nagyon látom azt, hogy egyre kevesebben jelentkeznek álláshirdetésekre. Amíg évekkel ezelőtt még sorban álltak a jelentkezők a cégeknél, addig ma már a cégek versenyeznek a munkavállalókért. Nap mint nap érzékelem én is, hogy mekkora versenyt kell futnunk a konkurens cégekkel egy jó (vagy akár egy “kompromisszumos”) jelöltért is.

Ez a helyzet azt eredményezte, hogy óriási a fejvadász/recruiter tevékenység az országban (természetesen máshol is). Már alacsonyabb (de nem fizikai) munkakörökben is jellemző, hogy sok megkeresést kapnak a cégektől vagy közvetítőktől a passzív álláskeresők. Sokan már egyáltalán nincsenek rákényszerülve arra, hogy száz helyre pályázzanak hirdetések útján. És ezzel a cégek szenvednek is.

Pályakezdőknél még nagyon nehéz az elhelyezkedés, de ha már van az embernek valamennyi/valamilyen munkatapasztalata, akkor ha akar, el tud helyezkedni egy legalább ideig-óráig megfelelő pozícióban.

Magyarország egyik legnagyobb álláshirdetésekkel foglalkozó portálja is megerősíti ezt a tendenciát, ők is érzékelik, hogy kevesebben klikkelnek rá a “jelentkezem” gombra, mint korábban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × kettő =