Karrierfejlesztési tippek, amik mindig jól jöhetnek

Úgy gondolom, hogy akik sikeresek a szakmai karrierjüket tekintve, azok mindg megfelelnek ezeknek a pontoknak, vagy legalábbis jónéhánynak közülük. Érdemes ezt a kilenc dolgot mindig észben tartanotok, és akkor könnyebben fognak jönni a sikerek, és az előrébb jutás 🙂

  1. Építsd fel az álmod. Ez tudom, hogy sablonosan hangzik, de nagyon fontos, hogy legyen előttünk akár csak egy nagyon távoli cél is. Ha csak úgy tengünk lengünk a semmiben, akkor sosem lesz meg az a belső indíttatás (self-drive), ami a sikeres emberek egyikt legfontosabb ismérve.
  2. Hinni kell magunkban. Ahogy egyre tapasztalatabbak leszünk, és egyre inkább meg kell értenünk, hogy mennyire fontos részei vagyunk egy-egy szervezetnek. És erre legyünk is büszkék, és ne alacsonyítsuk le magunkat és a képességeinket.
  3. Sose álljunk meg a tanulással. Persze néha nehéz a kemény munka mellett új dolgokat tanulni, de sose feéedjük, hogy ha nem szedünk fel új tudást, akkor nem is leszünk „értékesebbek” (értsd: jól fizetettek)
  4. Az interperszonális skilleket is fejlesszük, még ha introvertáltak vagyunk, akkor is. Nagyon fontos, mert mindenhol emberekkel kell együtt dolgozni.
  5. Már le se írom, de építsétek a hálózatot, tudjátok, ez a mániám 🙂
  6. Legyen egy „mentorunk”. Akár a cégen kívül is, de mindenképp kell egy olyan ember az életünkbe, akire felnézünk, és akihez szeretnénk hasonlóak lenni.
  7. Építsük a reputációnkat. Nagyon fontos dolog, nap mint nap erre hivatkozva kell nekem is megkeresni embereket. „Jó a híre a piacon, hozzuk már be a cégbe!”
  8. Alakítsunk ki bizalmat. Magától értetődő, hogy csak olyan emberekkel szeretnek dolgozni, akiben megbízhatnak. Tartsuk be, amit ígértünk, szállítsunk le időre mindent, stb. És fordítva is, nekünk is meg kell adni a kellő bizalmat másoknak.
  9. Adjunk vissza is. Sose felejtsük el, hogy ki segített rajtunk korábban. És olyannak is segítsünk, aki „nem tartozik nekünk semmivel”. Már csak a lelki békénk miatt is 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Szerintem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy ha lenne módunk visszapörgetni az idő kerekét akkor bizony néhány dolgot másképp csinálnánk. Nyilván ez lehetetlen, de értékes dolgokat tanulhatunk meg ezekből az élményekből, amit

Egy vezető dolga az, hogy rámutasson, hol lehet még fejlődni, hogyan lehet „növekedni” szakmailag. És ha véletlenül a rossz vágányon lennénk, vagy nem hozzuk az elvárásoknak megfelelő szintet, akkor azért