8 szokatlan állásinterjú tipp

  1. Válasszunk jó napot és időszakot. Ha lehet akkor ne a hétfői napindítók legyünk, és a pénteki hétzárók. Az ebédidőket is hanyagoljuk. Hét közben, délelőtt a legalkalmasabb, mert akkor oda fognak tudni figyelni ránk rendesen.
  2. Pitch. Ez a „lift-beszéd” 🙂 30-60 másodpercben tudjuk elmondani ütősen, hogy kik is vagyunk mi pontosan. Ez egy erős indítás lesz az interjún.
  3. Tűnjünk ki. Igen, a külsőre gondolok. Nem arra gondolok, hogy kötelező jelleggel atom-jóképű férfinak, vagy brutál-csinos nőnek kell lennünk. De az alkatunkhoz, általános külső megjelenésünkhöz mérten igen is öltözzünk fel stílusosan, és egy szokatlan, de ízléses kics kiegészítővel, igényes, de nem gyakori hajviselettel, vagy valamivel kitűnhetünk a többi, túl konzervatív jelölt közül.
  4. Meséljünk sztorikat. Nem az a jó, ha szárazon kiömlesztjük az asztalra az eredményeinket. Sokkal személyesebb, ha egy igazi sztorit mesélünk el ezekkel együtt. Érzésekkel, valódi tartalommal.
  5. Takarítsuk ki a social mediankat. Töröljük a politizáló posztokat, a partifotókat, és csekkoljuk saját magunkat, mielőtt pályázunk vagy interjúra megyünk.
  6. A testbeszésünk legyen összhangban a verbális kommunikációnkkal. Magabiztos, egyenes testtartás, stb.
  7. Nevettessük meg őket. Ezt nehéz elérni. Nagyon ütős poén kell, de úgy, hogy az üljön, és helyén való legyen. A béna poénok erőltetettek, és rossz hatást keltenek egy interjún. De ha stílusosan, ízlésesen ellövünk egy jó szakmai viccet, az intelligenciát fog sugározni.
  8. Mindenképp kérdezzünk. Annyira de annyira béna, ha valaki az interjú végén ül csendben, és maximum annyit mond, hogy köszönöm, nincs kérdésem.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek