7 önéletrajz tipp, kicsit más szemszögből

Önéletrajz tippekből sosem elég. De ezeket ilyen formában szerintem még nem láttátok 🙂

  1. Csak akkor írjunk be lakcímet az önéletrajzunkba, ha az az előnyünkre válik. Erre főleg akkor figyeljünk, ha vidékről költöznénk a fővárosba, vagy netán külföld, stb.
  2. Jelenítsünk meg konkrét neveket az önéletrajzban. Ha híres cégekkel dolgoztunk együtt, vagy nagy ügyfelekkel volt közös ügyünk, akkor ezt mindenképpen jelenítsük meg, mert az egyik legjobb referencia.
  3. Használjuk fel a teljesítményértékelésünket. Ha kaptunk éves teljesítmény értékeléskor pozitív visszajelzést, vagy van egy grafikon, ami jól szemlélteti az eredményeinket, akkor ne restelljük ezeket használni. A lényeg, hogy konkrétumok kellenek, és ezek pont azok, amiket meg fognak kérdezni egy valamire való állásinterjún.
  4. Sok helyen már robot végzi a kulcsszavak párosítását. Szerepeljen pont elég olyan kulcs szó a CV-ben, ami jellemző az álláshirdetésre is, de ne toljuk túl ezt, mert még egy kevésbé tapasztalt recruiter is észre veszi ezt.
  5. Ne használjunk nem megfelelő e-mail címet. A „cicababa93@XY.hu és társait meg se említem, de ne tudjátok meg hányan jelentkeznek az aktuális munkahelyi e-mail címükkel…
  6. Amikor a skill-eket soroljuk fel, akkor ne írjuk le azokat, amik alapvetők. (MS office, e-mail, internet…) Azért fölösleges odaírni, hogy tölstük vele a helyet. Azt írjuk oda, ami valóban érdekessé tesz minket, pont arra a pozícióra.
  7. A hobbikat igyekezzünk az előnyünkre kovácsolni. Nem minden hobbi érdemel helyet egy önéletrajzon. Üzleti környezetben például egy HR-est sem fog érdekelni, hogy szeretünk focizni. De ha esetleg írunk egy blogot szakmai témában, az már izgalmas lehet. Vagy ha egy sportszerekkel foglalkozó céghez jelentkezünk, és mondjuk maratonokat futunk hobbiból, az is már egy közelebbi történet.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek