6 tipp a”táv-toborzás/kiválasztáshoz”

Amikor már majdnem belerázódunk a munkakeresésbe, egyszercsak a feje tetejére áll az egész világ. Írunk most nektek 6 tippet, ami segít felkészülni, és elfogadni, hogy ez most más lesz.

  1. A kiválasztási folyamat nagyon sok esetben totálisan virtuális lesz. Ez nem kifejezetten ideális, de eddig is sok helyen működött már, most azonban tömegessé válik. Készüljünk fel a video-interjúkra, amikről már több cikket is írtam. Az interjú az interjú, ne kezeljük ezt sem másképp.
  2. Arra is számíthatunk, hogy több kör lesz. Mivel nem lesz személyes találkozó, ezért a cégek alaposabban körbe szeretnék járni a témákat a jelöltekkel, és ehhez bizony lehet, hogy 1-2 kör helyett akár 3-4 is kell majd. Előre kérdezzük meg, hogy hány körre számíthatunk, is mi lesz a folyamat.
  3. A kimagasló kommunikációs és együttműködési képesség mindig fontos volt, és mindenki bele is írja az önéletrajzába. Most pedig még inkább szükséges, hogy ezt demonstrálni tudjuk az online kiválasztás során.
  4. Ha rákérdeznek, hogy hogyan küzdünk meg a mostani nehéz helyzettel, merjünk válaszolni. Érdekelni fogja az interjúztatót, hiszen ebből le tudja szűrni, hogy milyen a hozzáállásunk, és hogyan birkózunk meg a nehéz problémákkal.
  5. Sem a kiválasztás, sem a betanulás nem lesz gördülékeny sok cégnél, főleg ott, ahol ez eddig egyáltalán nem volt jellemző. Merjük elmondani, ha nekünk ez új, beszéljünk nyíltan erről.
  6. Különösen fontos, hogy mi is elmondjuk az interjúztatónak az igényeinket. Nem csak azt, hogy mennyit akarunk keresni, hanem az egyéni élethelyzetünket is meg kell beszélnünk velük sokkal részletesebben, mint normál esetben. Rájuk is sok munkaügyi és egyéb szabályozás vonatkozik, amikre nagy hatása van a magánéletünkre, sajnos vagy nem sajnos.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek