10 gyors tipp, ami megfordíthatja az álláskeresésed

  1. Használjuk a Twittert arra, hogy különböző álláshirdetés listákat készítsünk, ahol több ezer oldalról származó információt is tudunk egy helyen gyűjteni.
  2. Próbáljuk ki a JibberJobber nevű alkalmazást, ami kifejezetten arra jó, hogy az álláskeresésünk során összegyűjtött információkat rendszerezzük, és áttekinthetővé tegyük.
  3. Használjuk a LinkedIn Resume Builder tool-t, ha hirtelen kell egy CV-t előállítanunk, és nincs időnk megszerkeszteni.
  4. A CV-be tegyük bele feltűnő helyre a LinkedIn profilunk URL-jét, amit állítsunk be normálisan. (tehát ne egy random kódszámos káosz legyen, hanem letisztult URL-ként jelenjen meg)
  5. Teszteljük az önéletrajzunkat a Resunate nevű alkalmazással, ami segít leellenőrizni, hogy hogyan fog teljesíteni a különböző automatizált CV szűrő rendszerek és ATS-ek esetében.
  6. Sokat beszéltünk már arról, hogy mennyire fontos a social media jelenlét. A Social Mention nevű alkalmazás segít nekünk ellenőrizni, és egy átlátható riportba gyűjteni azt, hogy milyen formában jelenünk meg az online térben, és mit mondanak ott rólunk.
  7. Ha valakit nagyon szeretnénk elérni, de nincs kontaktunk hozzá, próbáljuk meg elérni LinkedIn csoportokon keresztül!
  8. As Insightly nevű app pedig arra jó, hogy digitális formában tudjuk tárolni a különböző emberektől kapott „névjegykártyákat”.
  9. Gyakran update-eljük a Linkedin Státuszunkat, posztoljunk, hogy fennmaradjunk a feed tetején, és láthatók legyünk. (de azértne toljuk túl)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek