Mikor segíti és hátráltatja a karrierünket, ha türelmetlenek vagyunk? (2. rész)

Íme a tegnapi bejegyzés folytatása. Akkor azt beszéltük meg, hogy mikor rossz a türelmetlenség. Nézzük most azt, hogy mikor jó.

Hasznos, amikor tudjuk, hogy gyorsabban kellene történnie a dolgoknak. 

Néha tényleg tovább tartanak a dolgok, mint amennyire szükséges lenne. Már évek óta csinálunk valamit, és tudjuk, hogy gyorsabban is mehetne? Korábbi tapasztalataink azt mondatják velünk, hogy ezt nem kéne ennyire elhúzni? Türelmetlenségünk egész nyugodtan kérdőjelezze meg, ha valami lassú, elavult, fejleszthető, vagy ha karrierre gondolunk, akkor szükséges lépésnek számít-e.

Segít, ha pro-aktívak vagyunk.

Ha a türelmetlenségünk azt tükrözi, hogy szeretnénk bevonódni dolgokba, és segíteni, az mindenképp pozitív. Ha ezt az energiát produktivitásra, mások segítésére, és végső soron előrehaladásra tudjuk fókuszálni ahelyett, hogy mire van szükségünk másoktól, akkor sokat nyerhetünk.

Segít, ha ösztönözni tudjuk magunkat vele.

A türelmetlenség az önmotiváció forrása is lehet, és hajthatja az ambícióink kiteljesedését. Ha ezt a helyén tudjuk kezelni, akkor nagyon erős generáló erő lehet. Legyen szó bármiről. Akár új projektek kéréséről a munkahelyünkön, akár egy mellékállás vállalásától.

 

Lényeg a lényeg, hogy próbáljuk a türelmetlenségből ható energiákat pozitív irányba terelni 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek