9 tipp, amivel valóban fejleszthetjük a csapatmunkát

Mindig mindenki beírja az önéletrajzába, hogy mekkora csapatjátékos. Ez mind szép és jó, de bárki írhat bármit, ez csak a valóságban fog kiderülni. Összegyűjtöttünk nektek 5+4 olyan tippet, ami alapján valóságban tudjátok fejleszteni az erős csapatmunkához szükséges skilleket.

Az első öt saját magunkra vonatkozik.

  1. Figyeljünk oda mások erősségeire. Sőt, arra figyeljünk, hogy mások erősségei hogyan tudják kiegészíteni a mi erősségeinket, és hogyan tudjuk „egyesíteni, amink van.”
  2. Építsünk erős kapcsolatokat. Igen is fontos, hogy megismerjük a csapattársaink érdeklődését, hobbiját, stb. Ehhez pedig kell néha a munkán kívül is találkozni, sörözni, beszélgetni, kirándulni. A jó csapatmunka alapja az, hogy ismerjük a másikat.
  3. Maradjunk optimisták. Legyünk olyanok, akivel szeretnek dolgozni mások. Senki nem szereti a panaszkodókat, még akkor sem, ha tényleg van min panaszkodni.
  4. Egyezzünk meg abban, hogy mit jelent a siker. Muszáj dűlőre jutnunk akár a kisebb részcélokban, illetve a teljes vállalati stratégiában, mert ha nem gy cél felé dolgozik mindenki, akkor nem lesz jó az együttműködés.
  5. Fejezzük ki, hogy értékeljük a többi csapattárs közreműködését. Akkor ők is szívesebben fogják a mi nyavajáinkat támogatni 🙂

A következő négy pedig az egész csapatra vonatkozik:

  1. Legyen egy jó projekt vezető. Nem a főnökre gondolok, csak ha van egy feladat, akkor legyen egyértelmű, hogy ott ki fog meghozni bizonyos döntéseket.
  2. Kommunikáljuk a prioritásokat. Ez is nagyon fontos, hiszen mindenhol muszáj sorrendiséget tartani, és priorizálni, hogy mi a fontosabb és sürgősebb. Ebben szintén nagyon kell a konszenzus is.
  3. A tervekkel kapcsolatban is legyen megegyezés. Ha valaki nem fogadja el a menetrendet, akkor ellenállás lesz, és nem fog menni semmi.
  4. Legyen egy valódi és egy virtuális tér is, ahol a csapat tud kollaborálni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek