7 tipp, hogy a járvány ideje alatt is tudjunk gyakornoki munkát találni magunknak

Sok cég fagyasztotta be a gyakornok pozíciókat, hiszen ezeket a legkönnyebb „elengedni” költségcsökkentés néven. De más cégek pont ebből szeretnének előnyt kovácsolni. Adunk most nektek 7 tippet arra, hogy hogyan növeljétek az esélyeiteket egy nyári, vagy hosszabb távú gyakornoki pozíció megszerzéséhez.

  1. Az iskolák ilyen helyzetekben próbálnak segíteni a hallgatóiknak, ezért mindenképp nézzünk utána, hogy a sulin keresztül mit tudunk intézni.
  2. Nézzük meg, hogy melyik cégeknél volt eleve távmunkás gyakornoki lehetőség, náluk jó eséllyel nem állították le a gyakornok pozikat a vírus miatt.
  3. Nézzünk szét fórumokon is, hiszen nem csak álláskereső oldalakról tudunk infót szerezni a lehetőségekről.
  4. Járjunk utána, hogy milyen cégek/munkák pörögnek fel a járvány miatt. Ha azért nem találunk munkát, mert beütött a járványhelyzet, akkor csatlakozzunk a járvány elleni közdelemhez!
  5. Reagáljunk gyorsan. Eddig is gyorsan változott a világ, most meg még százszor gyorsabban. Legyünk kész arra, hogy azonnal válaszoljunk egy megkeresésre, vagy bárhol tudjunk küldeni egy CV-t.
  6. Gondolkodjunk el az önkénteskedésen is. Akár jótékonysági célból, akár azért, mert egyszeráűen nincs más. Jobb ingyen csinálni valami hasznosat, mint ingyen nem csinálni semmit.
  7. Csináljunk meg online kurzusokat, bármit, ami fejleszti a skilleket.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek