4 tipp a húszonéves álláskeresőknek

Fiatal korunkban nagyon más jellegű problémákkal szembesülünk az álláskeresés során, mint aki már régebb óta dolgozik. Ehhez most négy olyan tippet szeretnék adni, ami kifejezetten a huszonéves korosztálynak szól.

  1. Zárd le az összes Social Media platformodat. Na ezt nem úgy értem, hogy töröld az instagram profilodat. Egyszerűen csak a biztonsági / láthatósági / adatvédelmi beállításokat használd megfelelően, és ne hagyd, hogy a gonosz HR-esek beférkőzzenek a bulizós magánéletedbe. Ha mindenképp szeretnénk, hogy nyilvános legyen a profilunk bárhol, akkor ne tegyünk ki olyan tartalmat, amire a nagymamánk ne lenne büszke.
  2. Foglalkozz magaddal. Sok fiatal nem ismeri eléggé magát, nem tudja mit szeret, stb. Meg kell érteni, hogy mi hajt bennünket, mi motivál, mi az, ami érdekel, milyen iparágak jönnek be, hol lehet menő dolgozni, stb. Nem vagytok elkésve, de azért 20 éves korára jó lenne, ha az ember legalább azt el tudná dönteni, hogy számolni, szerelni, vagy beszélgetni szeretne.
  3. Építs arra, amit szeretsz. Fiatal korunkban általában több hobbink van, mintkésőbb, mert még van rá időnk. Akármi is legyen az, amit szerettek csinálni, és akármennyire tűnhet úgy, hogy abból nem lehet megélni, azért ne engedjük el. Bármilyen szabadidős tevékenységből vagy érdeklődésből kovácsolhatunk előnyt, és nagyon sok skill-t tudunk transzferálni belőle.
  4. Fogadd el a tanácsot, amikor szükséged van rá. Ne csak a családtól és a barátoktól kérj segítséget, vagy tanácsot. Nagyon sok féle szolgáltatás, rendezvény, lehetőség van arra, hogy segítséget kapj az elhelyezkedésben. Kérni kell, kérdezni kell, menni a dolgok után, nem csak várni a csodát, és össze vissza küldözgetni az önéletrajzot. Az iskolában is tudnak segíteni az elhelyezkedésben, a tanárokkal is érdemes jó viszonyt ápolni. Állásbörzékre kell menni, ismerkedni, beszélgetni, online fórumozni, tolni ezerrel a linkedint, stb.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek