10 röhejes módszer, amivel emberek álláshoz jutottak (1. rész)

  • Mairlee Jones úgy került az MIT magas beosztású igazgatói pozíciójába, hogy a teljes akadémiai múltját összetákolta a semmiből. Az 1970-es évek közepétől egészen a 2000-es évek elejéig nem derült ki.
  • Lukas Yla egy litván marketinges fiú. Amerikába akart menni megcsinálni az életét, de nagy volt a verseny. Beöltözött futárnak, és kiment a cégekhez egy doboz fánnkal. A fákos doboz belső oldalát csinálta meg, mint önéltrajz. Természetesen az out of the box thinking miatt nem volt nehéz állást találnia 🙂
  • Alex Brownstein is érdekesen került be a Google-höz. Tudja, hogy sokan keresnek rá saját magukra a Google keresőben, főleg vezetők. Egyszerűen elhelyezett egy jól célzott hirdetést. (Googline yourself is fun, Hiring me is also fun, „ráguglizni magunkra jó móka, engem alkalmazni szintén). Kapott is lehetőséget!
  • Liz Hickok egyszerűen csak csinált egy karácsonyi égősorból készült feliratot karácsonykor a házára. A felirat lényeg az volt, hogy „A karácsonyfa alá egy HR-es állást szeretnék kérni. Boldog karácsonyt!” Még Olaszországból is kapott ajánlatokat!
  • Scott Thompson a PayPal elnöke volt, és a Yahoo CEO-ja is. Ő egyébként behazudta, hogy informatikai végzettsége van, de igazából egy „mezei” könyvelő volt. Ezek mind kiderültek később, és a cégek azóta elégé megosztó hírűek.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek