Bővülés hiányszakmás területen

A Hauni Hungária kétszáz főn felüli új munkatársat vett fel egy év alatt, dacára a munkaerő  hiánynak. A  fém- és gépipari terület hiányszakmának minősül, mégis tudott ezen a területen fejlődni a cég. A fejlesztés figyelemreméltó  Baranya megye munkaerőpiaci helyzetében.

A Hauni nemcsak újságokban és internetes álláskereső portálokon hirdetett, hanem plakátokat helyezett ki a megye több városában és részt vett a főbb hazai állásbörzéken is. Jól működik a belső munkatárs-ajánló programjuk, emellett pedig fő támogatói a  TechCsajok rendezvénysorozatnak, amivel a középiskolás lányokat szeretnék a műszaki pályák irányába terelni.

Mint kiderült: a munkatársak kiválasztásánál a nehézséget a nyelvtudás hiánya okozza, főként a mérnöki és más irodai munkakörökre jelentkezőknél. A helyzet javítása érdekében ingyenes tanfolyamokat szerveznek. A Hauninál lehetőség van otthoni munkavégzésre, a bérek versenyképesek, lakásvásárlásra vagy felújításra munkáltatói kölcsönt adnak, az ingázóknak anyagilag is támogatják a napi munkába járást, a még távolabb élőknek pedig lakhatási támogatást biztosítanak. Ezekkel az intézkedésekkel próbálják megtartani munkavállalóikat.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek