Októberben dolgozunk a leghatékonyabban

Egy felmérés szerint   az őszi hónapokban azért kiugróan hatékonyak a dolgozók, mert közelednek az ünnepek, de ez inkább csak feltételezés.  A Redbooth feladatkezelő szoftvercég  elemzésében 1.8 millió projektet és 28 millió feladatot vizsgált meg, négy éves időtartamban. Az évszakok tekintetében megállapították, hogy egy átlagos munkavállaló   20 százalékkal hatékonyabb ősszel, mint télen,  11 százalékkal hatékonyabb ősszel, mint tavasszal és  7 százalékkal hatékonyabb ősszel, mint nyáron.

A hatékonyságot a termelékenységgel is összehasonlították. A mérések szerint  az alkalmazottak 32 százalékkal több munkát végeznek el októberben, amely az év leghatékonyabb hónapja, hétfőn délelőtt pedig azért a legjobb értekezletet tartani, mert ekkor tudnak a legjobban a munkára koncentrálni.

Ezért tehát az új vállalkozások indítását célszerű őszre tenni, mert ekkor képesek a dolgozók legjobban teljesíteni. Érdekes megállapítás a felmérésben, hogy a hétfő a legtermelékenyebb nap, ellentétben a péntekkel. A legeredményesebb munkavégzés délelőtt 11 óráig tart, és ebéd után csökken.  Bár a legtöbb ember 16 óra után is dolgozik, utána lényegesen csökken a hatékonyság.

Forrás: novekedes.hu   (via Inc)

További cikkek