Töröljük a felesleges dolgokat a munkahelyi számítógépről

Bizonyára mindannyian tapasztaltuk azt, hogy irodai gépünk belassul, és alig tudunk rajta dolgozni. Ezen nem kell csodálkozni, hiszen rengeteg adatot tárul a gépünk, amelyekre nincs is szükségünk. Elérkezettnek látszik az idő, hogy törüljünk bizonyos dolgokat a gépről, de mivel is kezdjük?

  • Régi fájlok: Töröljük le a régi dokumentumokat a gépről, ha valóban nincs rá szükségünk. Jól lehet, hogy vannak olyan doksik, amelyeket törvény szabályoz, hogy meg kell őrizni, de az 1999-es jelentésre, nem biztos, hogy szükség van, SŐT! Inkább csak hátráltat minket abban, hogy a fontos dokumentumokat megtaláljuk a gépen!
  • Letöltések: Munkánk során rengeteg letöltés felhalmozódhat a gépen, amelyeket elfelejtünk törölni. Képek hada sorakozhat a letöltés mappában. Nézzünk utána, és töröljünk le minden olyan fájlt, ami nem szükséges.
  • Screenshot-ok: Bizony a modern technológia korában képernyőmentést a legegyszerűbb csinálni. Sok esetben ezek is felhalmozódhatnak olyannyira, hogy már nem is találjuk meg azt, amire szükségünk van. Lomtárba velük, ha csak a helyet foglalják.
  • Alkalmazások: Munkavégzésünkhöz megannyi alkalmazást felhasználhatunk. Ha sikeresen megcsináltuk feladatainkat, az alkalmazásokat elfelejtjük letörölni a gépről, amely szintén a rendszer lassulását okozhatja. Amennyiben rengeteg APP található gépünkön, készítsünk listát azokról, amelyekre szükségünk van, a többit pedig töröljük le.

Látható, hogy egy kis rendszerezéssel mennyire megkönnyíthetjük nemcsak a saját, de a számítógépünk helyzetét is.

További cikkek