Témák, amelyeket okvetlenül kerüljünk a munkahelyen!

Bizony vannak olyan témakörök, amelyeket ajánlatos kerülni a munkahelyen, mert előbb vagy utóbb csak vitát szülnének az alkalmazottak között. Fontos, hogy a jó viszonyt tartsunk fenn a munkatársakkal. Milyen témákra kell itt gondolni? Vizsgáljuk át az alábbi listát:

Fizetésről egyébként sem illik beszélni: A bérezés igencsak kényes témának minősül a munkahelyen! Egyébként is vannak, akik kevesebbet keresnek, míg ezzel ellentétben mások többet visznek haza. Ha sokszor a fizetésről esik szó, egy idő után bérfeszültség alakulhat ki a szervezetben, ami nem tesz jót a munkahelyi légkörnek. A nyugati kultúrában, legfőképp Amerikában egyáltalán nem illik megkérdezni a másiktól, hogy mennyit keres.

Politika, mint téma: A politikáról se beszéljünk, ha egy mód van rá, mert ez a téma is csak vitát eredményezhet. Mindenkinek megvan az álláspontja az adott vezetésről, és a pártokról. A politikai ellentétek is vitához vezethetnek. Ha mégis felmerül a téma, és elmélyednénk benne, legyen a végszó az, hogy tiszteletben tartjuk a másik véleményét, de legyen ennyivel elég. (Ez akkor fordul elő, ha nem értünk egyet a másikkal!)

A vallás témát se feszegessük: Miért is feszegetnénk? Ma már lehet olyan munkatársunk, aki másik kontinensről jött, és más a vallása. Emiatt ne ítéljük el. Ha a munkájára nincs panasz, és beilleszkedett a szervezetbe, akkor gyakorlatilag nincs vele probléma.

Szexuális beállítottság: A szexuális irányultság mindenkinek a magánügye, senkinek semmi köze hozzá. Munka szempontjából pedig pláne nem mérvadó, ha valaki nem heteroszexuális. Emiatt nem kell kiközösíteni, és semmibe venni a másikat.

Vezetőről alkotott vélemény: Veszélyes témakör, pláne, ha a munkahelyen beszélünk erről. Ne tegyük, mert a vállalatnál a falnak is füle van, ráadásul sosem tudhatjuk, hogy „ki árulhat el” bennünket. Tartsuk meg véleményünket a vezetőről, legyen az pozitív, vagy negatív vélemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük