Pár jó tanács, amit fogadjunk meg állásinterjú előtt I.

Továbbra is folytatjuk állásinterjúval kapcsolatos témakörünket. Korábban már beszéltünk arról, hogy milyen interjútípusokkal találkozhatunk, valamint mit érdemes felvenni egy interjúra. Azonban érdemes még megfogadni pár jó tanácsot, azért, hogy az állásinterjún ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe!

  • Teljesen érthető, hogy a jelentkezők többsége izgatott interjú előtt. Elvégre idegen környezetben kell megfelelni egy meghatározott követelménysorozatnak. Érdemes interjú előtt egy pár falatot enni, és inni, nehogy rosszul legyünk az interjú alatt. Ha előtte nincs étvágyunk, akkor együnk szőlőcukrot, de folyadékot mindenféleképpen igyunk. A legjobb ilyenkor az, ha vizet iszunk!
  • A nagy kapkodásban nem volt időnk fogat mosni? Ha már így alakult, akkor vegyünk be egy rágót. Figyeljünk arra, hogy mielőtt behívnak minket az irodába, rágónkat dobjuk ki a kukába. Nincs annál kellemetlenebb, amikor az interjúztató irodájában jut eszünkbe, hogy nem köptük ki a rágót.
  • Nagyon fontos szempont, hogy telefonunkat némítsuk le, vagy halkítsuk le. Elvégre mégis csak életünk egyik fontos eseményén vagyunk. Borzasztóan kellemetlen tud lenni az a szituáció, amikor interjú közben megszólal a mobiltelefonunk. Könnyedén kizökkenthet bennünket az interjú közegéből.
  • Legyen nálunk mindig önéletrajzunkból és motivációs levelünkből legalább két példány. Soha nem tudhatjuk, hogy szükség lesz-e rá. Vannak olyan vállalatok, ahol a HR-esek nem nyomtatják ki a dokumentumokat. Könnyedén kellemetlen helyzetbe találhatjuk magunkat, ha nincs nálunk önéletrajzunkból és motivációs levelünkből egy-egy példány.

A későbbiekben adunk még tanácsokat, amelyeket érdemes megfogadni állásinterjú előtt!

További cikkek