Önkéntes karantén idején képezzük magunkat!

A koronavírus szinte az egész világ életét megváltoztatta! Sokan otthon vannak, mivel jelen helyzetben így lehet a leghatékonyabban védekezni a vírussal szemben! Tudatosítsuk magunkban, hogy az önkéntes karanténban sem áll meg az élet. Számos olyan dolgot tudunk csinálni, amely a későbbiek folyamán a hasznunkra válhat akár a munkaerőpiac szempontjából is.

Kezdjünk el tanulni egy teljesen új idegen nyelvet: Jelen esetben a legtöbbünknek annyi ideje van, mint a tenger, így akár elkezdhetünk tanulni egy új nyelvet. Az interneten találunk ún. „tutorial” videókat, vagyis teljesen kezdőszinttől kezdhetjük a tanulást. Amennyiben az internetet kevésbé szeretjük használni, rendeljünk nyelvkönyvet, vagy szókártyákat is. Ha kezdőszintről indulunk, akkor érdemes először a szavak tanulásával kezdeni. Ebben lehet nagy segítségünkre a szókártya. Játszva sokkal egyszerűbb tanulni!

Merüljünk el az informatika világában: Az informatikai tudásunk kissé hiányos? Most bepótolhatunk mindent! Képezzük magunkat az informatika területén is! Word, Excel, PowePoint. Itt az idő, hogy pro-ra fejlesszük magunkat!

A tanulás mellett fontos szerepet kap a testmozgás is! Figyeljünk oda magunkra akkor is, ha otthon vagyunk! Ha huzamosabb ideig otthon töltjük időnket, hajlamosak lehetünk a teljes ellustulásra. Azért, hogy ez ne következzen be, csináljunk egy napirendet, amelyet szigorúan tartsunk be! Az a fontos, hogy keljünk fel időben, minden tevékenységünknek ez az alapja!

A karantén arra is jó lehet, hogy hódoljunk különböző hobbijainknak: Vannak, akik szeretnek főzni! Most akár új receptekkel kísérletezhetnek, amelyek, ha beválnak, akkor a mindennapok részévé is válhatnak. Próbáljunk pozitívan állni a karanténhoz, még ha nehezünkre is esik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük