Így sokkal könnyebben tudunk dolgozni a laptopunkon!

Elég nagy zűrzavarnak vagyunk kitéve a koronavírus miatt. Nem elég, hogy bizonytalanságban kell élnünk az elkövetkezendő hetekben, de előfordulhat, hogy még a munkahelyen sem tudnak biztosat mondani a jövőt illetően. A szerencsésebbek otthonról folytathatják a munkát. Mit tehetünk annak érdekében, hogy könnyebben tudjunk dolgozni a laptopról?

  • Végezzünk nagytakarítást a munkahelyi laptopon, ezzel rendszerezhetjük a teendőinket is egyben. Könnyen előfordulhat, hogy nem találunk dokumentumokat a gépen, mert annyi felesleget tárolunk rajta. Nézzük meg, és ellenőrizzük le, melyek azok a doksik, amelyekre szükségünk van. Egy 2001-es jelentésre már nem biztos, hogy szükségünk van!
  • Idegesít bennünket, hogy túl lassú a laptop? Amennyiben nincs vírusirtó, akkor telepítsünk fel egy programot, és futtassuk le! Lehet, hogy a laptop azért lassul be, mert kártevőkkel van tele!
  • Ellenőrizzük le a letöltések mappát, mert a letöltött dokumentumok, és képek sok helyet foglalhatnak, s ezek is lassíthatják a laptopot. Töröljünk mindent, amire már nincsen szükségünk!
  • Annak érdekében, hogy könnyebben megtaláljunk mindent, hozzunk létre különböző mappákat, és az egyszerűbb elérés érdekében, hagyjuk kint az asztalon!
  • Mindig ügyeljünk arra, hogy a laptop fel legyen töltve, és rendszerint mentsük a munkánkat! Nincs annál idegesítőbb, mint amikor a telep lemerül, és kikapcsol a laptop! Megnézhetjük magunkat, ha elszáll a munka, mert akkor kezdhetünk mindent elölről! Inkább előzzük meg a bajt, és legyen töltőn a laptop!

Ezekkel az apróságokkal sokkal egyszerűbbé tehetjük az otthoni munkát, így fogadjuk meg ezeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük