Önéletrajzi tippek álláskeresőknek

A sikeres álláskeresés a jól megirt, önéletrajznál kezdődik. Sokan elfelejtik, hogy az önéletrajz egy lenyomat rólunk, a személyiségünkről, a munkánkról. Így tehát fontos, hogy ezt a kellő odafigyeléssel és precizitással írjuk meg. Hoztunk pár fontos szabályt, amit érdemes követni.

Az első é legfontosabb a fényképünk. Az önéletrajzi képen adja rólunk az első benyomást, így ez kiemelt helyen szerepel. Mindig legyen színes és jó minőségű fénykép. Arcunkkal a kamera felé legyünk mindig fordulva, kis mosoly megengedett, illetve hajunk sose takarja el arcunkat.

Önéletrajzuknak legyen egységes, szép és rendezett külalakú. Egyfajta betűtípust és 1-2 színt használjunk legfeljebb.

Kreatív és egyedi önéletrajzot készíteni rengeteg pozícióra érdemes és előnyös. Azonban sok helyre viszont nem. Ügyeljünk erre is.

A helyesírás szintén nagyon fontos. Mielőtt benyújtjuk önéletrajzunkat, előtte mindig ellenőrizzük le, hogy mindent helyesen írtunk-e benne.

Kerüljük a szlenget és divatos szavak használatát.

Ha az eddig elért eredményeinkről írunk, mindig legyünk konkrétak és számszerűek.

HR-es kollégák megkérdezése alapján, a megfelelő önéletrajz hossza maximálisan 2 oldal. Ez az a mennyiség, amit még elfogadnak, és kellő odafigyeléssel áttudnak tekinteni egy jelentkezés után. Nem az oldalak száma, hanem a rajtuk lévő tartalom, ami számít.

Mielőtt elkészítjük önéletrajzunkat, jobb, ha ezekre figyelünk. Hiszen sokszor a siker csak az apróságokon múlik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük