Vannak különbségek az ország keleti és nyugati régiói között!

Munkavállalás szempontjából tükröződnek leginkább a különbségek az ország keleti, és nyugati részei között. Keleten sokkal kevesebb lehetőség adódik, mint nyugaton, ráadásul a bérek között is vannak különbségek. Az ország nyugati részén azért is érdemes elhelyezkedni, mert a multinacionális vállalatoknál jóval több munkalehetőség adódik, mint a kis és közepes vállalatoknál.

Sopron és Győr a leginkább kiemelkedő terület munkavállalás terén, ha a nyugati régiót vesszük figyelembe. Ugyanakkor Szombathelyen is adódnak lehetőségek. Már csak azért is, mert Ausztria közel található, és vannak olyanok, akik másodállást vállalnak odakint. Ezért is jobb az ország nyugati részén az életszínvonal, hiszen vannak, akik két munkahelyről kapják a fizetésüket. Ahhoz, hogy másodállást vállaljon valaki Ausztriában, elengedhetetlen az idegen nyelv ismerete. Ebben a tekintetben a német nyelvtudást várják el leginkább a vállalatok.

Hazánkban még kiemelt területnek tekinthető a Balaton, legfőképpen a nyári szezonban, amikor szintén lehet másodállást vállalni, legyen szó vendéglátásról vagy turizmusról.

Az ország keleti részén többnyire csak kis és közepes vállalatok találhatóak, és az ottlakóknak esélyük sincs, hogy akár másodállást vállaljanak valamelyik szomszédos országban. A munkavállalás Ukrajnában, és Romániában egyáltalán nem tekinthető népszerűnek.

Különbségek mindig is voltak, és lesznek a keleti és nyugati régió között. Amennyiben találunk egy jó ajánlatot a nyugati területeken, és úgy gondoljuk, hogy érdemes lenne elfogadni, akkor vágjunk bele!

További cikkek