Ilyenkor érdemes felmondani munkahelyünkön!

„Na jó, még egy ilyen, és hazamegyek!” „Elegem van, én felmondok!” Ugye ismerősek ezek a kijelentések? Amikor valami rossz történik velünk a munkahelyen, hajlamosak lehetünk ezeket kimondani. Nem mindennapunk egyforma, ezt mindannyian tudjuk. Mikor is érdemes valóban otthagyni munkahelyünket? Erre a kérdésre keressük most a választ:

  • Ha hosszabb ideje úgy érezzük, hogy nem találjuk már a helyünket a cégnél. Gondolataink sokszor csak kavarognak, hogy mennyire jó lenne máshol munkába állni.
  • A munkakörünk már semmi újat nem mutat a számunkra, s úgy érezzük, hogy napról napra egyre unottabban végezzük el feladatainkat.
  • Reggelente úgy kelünk fel, hogy semmi kedvünk bemenni, ráadásul már gyomorideggel gondolunk a munkába menetelre.
  • A munkahelyi légkör sem olyan már, mint ezelőtt, úgy látjuk, hogy a csapat teljesen széthullóban van. Idáig összejártunk munka után egy kávéra, mostanában ezek már teljesen kimaradnak.
  • Nincs előléptetési lehetőség. Hosszú évek óta dolgozunk az adott pozícióban, és nem tudunk fentebb kerülni a ranglétrán, ráadásul a fizetésünk is egyhelyben toporog.
  • Tisztában vagyunk azzal, hogy a vállalatnak az utóbbi időben nem megy jól, nincs termelés, amelynek következtében elbocsátások várhatók. Amennyiben ezt tudjuk, akkor érdemes másik munka után keresgélni. Ne várjuk meg azt, hogy mi legyünk a következők, akiket el fognak bocsátani!

Ezek a tényezők mind közre játszhatnak abban, hogy beadjuk felmondásunkat, és egy másik cégnél folytassuk pályafutásunkat. Ne várjuk meg azt, amíg teljesen kiégünk, hanem váltsunk időben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük