Írjuk meg jól önéletrajzunkat, hogy sikeresen elhelyezkedjünk!

Mialatt munkát keresünk, sokszor nem figyelünk arra, hogy önéletrajzunkat jól megírjuk. Pedig nem is gondolnánk, milyen sok minden múlik egy jó önéletrajzon! Legtöbbször csak arra koncentrálunk, hogy minél előbb álláshoz jussunk, amivel nincs is semmi baj. Ugyanakkor figyeljünk arra, hogy önéletrajzunkat se hanyagoljuk el.

  • Egy teljesen új önéletrajzot készítenénk? Mintát találhatunk rá az interneten. Ha végképp lövésünk sincs, hogyan csináljunk egy önéletrajzot, végső segítségként még mindig ott van az Europass önéletrajz. Egy kész minta áll rendelkezésünkre, csak ki kell tölteni az adatainkkal.
  • Amennyiben szükséges, akkor frissítsük önéletrajzunkat! Elvégeztünk egy tanfolyamot? Megcsináltunk egy nyelvvizsgát? Írjunk bele minden fontos életeseményt, amit csak tudunk.
  • Egyedi önéletrajzot készítenénk? Minden lehetséges. Ha belevágjuk a fejszénket az önéletrajz készítésbe, fontos, hogy megadjunk magunkról minden fontos adatot. Ne felejtsük el megadni elérhetőségeinket, hogy a vállalatok el tudjanak érni bennünket valamilyen formában!
  • Az önéletrajzírásnál az egyik legfontosabb dolog az időrendiség. Az a fontos, hogy mindent időrendileg fordítva tüntessünk fel önéletrajzunkban. Első helyen szerepeljen az a munkahely, ahol utoljára dolgoztunk. Oktatási intézmény tekintetében is ezt a szabályt alkalmazzuk! A HR-esek az esetek többségében arra kíváncsiak, hogy hol dolgoztunk, és tanultunk. legutoljára.
  • Önéletrajzunkba beleírhatjuk hobbijainkat is. Ezeket leginkább akkor érdemes beleírni, ha az fontos a pozíció megpályázásánál. Egyszerű példa: Ha úszómesternek jelentkezünk, akkor a hobbihoz írhatjuk az úszást!

Szenteljünk több időt önéletrajzunkra, mert egy jó állás múlhat rajta!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük