Minden, amit a SZÉP kártyáról tudni lehet!

Nagyon sok vállalat extra juttatási közé tartozik a SZÉP kártya. Érthető hát, hogy azok, akik kézhez kapják, nem tudják, hogy milyen szabályai vannak a kártyának. A vezetőségnek pedig nincs ideje arra, hogy ismertesse nagyvonalakban, mire is lehet használni ezt a kártyát. Ebben adunk segítséget mindazoknak, akik most találkoznak először ezzel a kártyával, de azoknak is segítséget nyújthat leírásunk, akik már hosszabb ideje használják! (Hátha tudunk még újat mondani!)

  • Alapjáraton 3 féle SZÉP kártyát kaphatunk kézhez: OTP, MKB, ÉS K&H. Mindegyik kártyának 3 féle alzsebe van. Szállás, Vendéglátás, és Szabadidő. Az MKB kártya pin kóddal van ellátva, amelyet nekünk kell tudnunk! Mik ezek a zsebek, és mire lehet elkölteni a pénzt?
  • A legtöbb esetben a vállalat a 3 zseb egyikére tesz pénzt, általában kiválaszthatjuk, hogy melyiken szeretnénk látni pénzt. A szállás alzsebből értelemszerűen csak szálláshely szolgáltatást fizethetünk. Egy jó tanács! Érdemes a vendéglátásra kérni a plusz pénzt, mert azt lehet a legtöbb helyen felhasználni! Nagyon sok étterem, és vendéglátóegység elfogadja a SZÉP kártya vendéglátás zsebét fizetés gyanánt. A szabadidőbe tartozik például a sport vagy a rekreációs tevékenység, például a fürdőzés. Számos fürdőben lehet fizetni a SZÉP kártya szabadidő alzsebéből!
  • Magyarországon ez a fajta juttatási forma nagyon népszerű, és a vállalatok ezt szokták felajánlani a munkavállalóknak!
  • Fontos tudni a SZÉP kártyáról, hogy ez egy teljesen különálló kártya, névvel ellátva. Mint a bankkártyánknak, ennek is jó, ha tudjuk az egyenlegét, így nem érhet meglepetés bennünket akkor, amikor fizetnénk.

Bízunk abban, hogy ez a rövid kis összefoglaló segít eligazodni a SZÉP kártya használat világában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük