Különleges jutalomban részesülünk, elmondjuk ezt munkatársainknak?

Noha az év dolgozója díját nem is kapjuk meg, de büszkén kijelenthetjük, hogy a hónap dolgozója címet büszkén bezsebeljük. Ilyenkor büszkék lehetünk magunkra, mert ezért a „kitüntetésért” megdolgoztunk. A vezetőség külön jutalomban részesíthet bennünket, ezzel is elősegítve azt, hogy a munkavállalói és munkáltatói igények egymásra találjanak. Elértük azt, hogy a vállalat jól profitált ebben a hónapban, s a vezetőség is meghálálja ezt a számunkra. Kaphatunk akár pénzjutalmat, vagy egyéb más bónuszt is. Itt jön képbe a nagy kérdés. Elmondjuk-e örömünket a munkatársaknak?

  • A kijelentéseinkkel vigyázzunk, mert nem tudhatjuk, hogy milyen fogadtatásban lesz részünk! Előfordulhat, hogy egyesek félreérthetik, és azt gondolhatják rólunk, hogy a vezetőség kivételezik velünk. Ha a többiek nem tudják, akkor lehet, hogy jobb is, ha nem mondjuk el nekik. Sokat veszíthetünk akkor, ha a munkatársainkkal jó viszonyt ápolunk, és ennek hírére minden rossz irányba változik.
  • Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy annak a munkatársunknak elmondjuk-e ezt a hírt, akivel a legjobb viszonyban vagyunk? Nos, csak akkor mondjuk el neki, ha teljesen megbízunk benne! Amennyiben már évek óta jó barátságba vagyunk vele, akkor nem kell félnünk attól, hogy továbbadja másnak, főleg akkor, ha gyakorlatilag mindent tud rólunk, és fordítva!
  • Amennyiben a vezetőség zárt ajtók mögött megdicsér bennünket teljesítményünk miatt, ne legyünk szerények. Legyünk büszkék magunkra, majd köszönjük meg, hogy extra juttatásban részesített bennünket!

További cikkek