Miért nem jön össze az állásinterjú?

Amikor munkát keresünk, azzal vagyunk elfoglalva, hogy minél hamarabb szerezzünk magunknak állást! Kétségbeeshetünk, ha nem tudunk rövid időn belül elhelyezkedni, ráadásul az interjúk sem akarnak összejönni! Azt vesszük észre, hogy a vállalatok többsége vissza sem ír, vagy hív. Ha fel is hívnak bennünket, közlik velünk, hogy az állást már betöltötték. Behívtak minket interjúkra, de egyik sem jött össze! Lehet, hogy valamit rosszul csinálunk? Vajon mit?

  • Nem készülünk fel eléggé az állásinterjúra! Ez is a problémák között szerepelhet! Félvállról vehetjük az interjút, mert azt gondoljuk, ha behívnak minket, akkor automatikusan megkapjuk az állást. Azonban ez nem így működik! Gondoljunk bele, hogy rajtunk kívül hány ember szeretné megkapni ugyanezt az állást! Ne felejtsük el, hogy nem egyedül vagyunk álláskeresők!
  • Túlságosan izgulunk, s emiatt nem tudjuk magunkat adni! Természetesen érthető, hogy interjú előtt izgulunk, de azért ne parázzuk túl a dolgokat! Ha nagyon izgulunk, az a teljesítményünk rovására mehet!
  • Egyszerűen csak túlgondoljuk a dolgokat, és azon kapjuk magunkat, hogy egyszerű kérdésekre is bonyolultan válaszolunk. Törekedjünk arra, hogy az interjún világosan fejezzük ki magunkat! Gondoljunk úgy az állásinterjúra, mint egy laza-kötetlen beszélgetésre!
  • Nem vagyunk elég meggyőzők, nem látják rajtunk a HR-esek, hogy mennyire akarjuk ezt az állást. Fejlesszük kommunikációs képességeinket annak érdekében, hogy miénk legyen a kiszemelt állás!

Rosszul eshet, és önbecsülésünknek sem tehet jót az, ha már számos helyről elutasították jelentkezésünket! Ne adjuk fel, az álláskeresésben kitartónak kell lennünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük