Szintet lépett a környezetvédelem a vállalatok életében!

A társadalmi felelősségvállalás egyre fontosabb szerepet tölt be a cégek életében, legfőképpen a környezetvédelem. Napjainkra egyfajta elvárás lett az, hogy a cégek tegyenek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy védjék a környezet. A legtöbb helyen már bevezették a szelektív hulladékgyűjtést. Azonban nem elegendő kihelyezni a kukákat, hanem tudatosítani kell a munkavállalókban is ennek fontosságát. Ugyancsak előre lépések történtek a műanyagok használatában is. Sőt, vannak olyan cégek, ahol felhívják a dolgozók figyelmét arra, ha lehet, akkor fém evőeszközt használjanak az étkezésekhez, az innivalót pedig egy pohárba, vagy egy kulacsba is ki lehet tölteni.

A gyorséttermeknél is megfigyelhetőek változások. Úgy próbálják óvni a környezetet, hogy a műanyagpohárhoz nem adnak fedelet, és szívószálat. Ez egyfajta kezdeményezés és felhívás is egyben, hogy a mindennapi életünkben mi se használjunk szívószálat!

Mi mit tehetünk annak érdekében, hogy megóvjuk a környezetet?

  • Amennyire csak tudjuk, mi is gyűjtsük szelektíven a szemetet!
  • Már azzal is sokat tehetünk környezetünk védelme érdekében, hogy az utcán nem szemetelünk!
  • Használjunk kevesebb nylont, mert ez rendkívül szennyezi a környezetet!

A jövőben figyeljünk oda jobba, és támogassuk környezetünket úgy, hogy betartjuk a fentebb leírtakat! A munkahelyen pedig érdemes a környezetvédelemről beszélni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük