A valóságban miért valósul meg nehezebben az egészséges életmód?

Mind tudjuk, hogy mennyire jobban érezzük magunkat akkor, ha egészségesen élünk, és táplálkozunk. Számtalan cikket olvashattunk már az egészséges életmódról, és annak jótékony hatásáról. Nemcsak a magán, de a szakmai életben is jobban teljesíhetünk, ha egészségesebben élünk. Mit jelent ez? Többet mozgunk, beépítjük napirendükbe a sportot, és odafigyelünk arra is, hogy napi háromszor étkezzünk. Elméletben ez mind jól hangzik, de a valóságban miért nehezebb megvalósítani mindezt?

  • Ahhoz, hogy egészségesen éljük, változtatásra van szükségünk. Megszoktunk egy életmódot, amin egyáltalán nem egyszerű változtatni! Magunkban kell elindítani a változást, ami már egy lépést jelent az egészséges életmód felé!
  • Akarnunk kell azt, hogy beiktassuk a sportot a mindennapjainkba! Ehhez át kell szervezni mindent, és megoldást kell találnunk arra, hogy melyik napon sportoljunk!
  • Kitartónak kell lennünk a sportban, ami a valóságban már nehezebben megy, mint elméletben! Nem szabad feladnunk akkor sem, ha megfeszülünk. Motiválni kell magunkat, hogy a sportolás hatása ki fog fizetődni, sokkal hatékonyabban tudunk majd dolgozni a munkahelyen, és emellett még fittek is maradunk.
  • Azért is nehezebb a valóságban megvalósítani a sportolást, mert kifogásokat keresünk azért, hogy ne kelljen elmennünk az edzőterembe! Tegyük félre a kifogásokat, például azt, hogy nincs időnk! Mindig arra van időnk, amire szeretnénk! Tegyünk hát annak érdekében, hogy valóban egészségesen éljünk!

Éljünk egészségesebben, mert a folyamatos stressz kihívások elé állíthatja szervezetünket, ezáltal könnyebben érezhetjük magunkat fáradtnak. A mindennapi teendőinkbe nem fér bele, hogy levertnek érezzük magunkat! Lebegjen ez a szemünk előtt!

További cikkek