Különböző típusok a munkahelyen! Te melyikbe tartozol?

Életünk során sokféle emberrel találkozhatunk, nemcsak a magánéletben, de a munkahelyen is! Nézzük meg milyen típusú emberekkel futhatunk össze a munkahelyen:

  • „Szociábilis”: Az elnevezésből adódik, hogy szeret kapcsolatot teremteni más emberekkel, és közvetlen is egyben. Nem kizárt, hogy szeret a társaság középpontjában lenni. Milyen munkakörök sorolhatók ide? Recepciós, rendezvényszervező, ügyfélszolgálat.
  • Segítőkész: Az ilyen típusú emberek szeretnek másokon segíteni, s őket az tölti el boldogsággal, ha látják, tettek valami jót a világ érdekében. Sokszor még saját magukat is háttérbe szorítják, azért, hogy másokon segítsenek. Idesorolható a szociális munkás, és az óvónő munkakör is.
  • Realisták: Ők azok, akik az esetek jelentős részében reálisan gondolkodnak, két lábbak a földön járnak. Erősségük a matematika, az informatika stb. Programtervező informatikust, informatikust sokszor keresnek a vállalatok.
  • Kreatívak: Számukra halál unalmas egy olyan munkát végezni, ahol mindig ugyanazt kell csinálni. Szeretnek új dolgokat kipróbálni, és nem riadnak vissza a kihívásoktól sem! Őket az tölti fel, ha mindig valami újat alkothatnak, és alkotásukat el is ismerik. A marketing és reklámügynökségek várják jelentkezésed, ha kellőképpen kreatív vagy!
  • Monotonitást kedvelők: Nem szeretik az új dolgokat, sokkal inkább biztonságban érzik magukat akkor, ha ugyanazt a dolgot kell megcsinálni egy nap többször. A pénztáros munkakör tartozik a monoton munkák közé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük