Ezekre a dolgokra figyeljünk oda, mielőtt belépünk az interjúztató szobába!

Elérkezett az állásinterjú napja! Szerencsére időben megérkeztünk a helyszínre, de van még 30 percünk. Ezt az időt szánjuk arra, hogy ellenőrizzük le magunkat. Milyen dolgokra figyeljünk oda?

  • Nézzük át a táskánkat, hogy beraktuk-e önéletrajzunkat és motivációs levelünket. Nagyon fontos, hogy mindig legyen belőlük 2 példány, mert a HR-esek nem minden esetben nyomtatnak a vállalatnál. Eléggé kínos szituációba kerülhetünk, ha elkérik tőlünk önéletrajzunkat, és a levelet, majd nincs nálunk. Fokozottan ügyeljünk arra is, hogy egyes vállalatok elkérhetik tőlünk iskolai végzettségünket igazoló dokumentumainkat, és esetleg a nyelvvizsgát is. Mindezekről részletes tájékoztatást szoktak írni az álláshirdetésben!
  • Nem mindig gondolunk erre, de elérkezett az idő, hogy telefonunkat lenémítsuk, mielőtt belépünk a szobába. Igazából az a legkézenfekvőbb, ha inkább kikapcsoljuk. Nincs annál kellemetlenebb, és kínosabb helyzet, mint amikor interjú közben megszólal a telefonunk. Mindez azért is rossz, mert könnyedén kizökkenthet bennünket az interjú atmoszférájából.
  • Jó, hogy gondolunk a szájhigiéniára is, és fogmosás után egy rágó nem árthat. Azonban nagyon figyeljünk oda, hogy interjú előtt dobjuk ki rágónkat a szemetesbe, és ne az interjúztató szobában jusson eszünkbe, hogy ki kellene dobni!
  • Interjú előtt teljesen természetes, ha izgulunk, hiszen idegen környezetben kell megmérettetni magunkat. Gondoskodjunk arról, hogy legyen nálunk egy palack víz, és egy kis harapnivaló. Nagyon nem lenne jó, ha lemenne a vérnyomásunk, és nem tudnánk összpontosítani az interjúra. Nagy segítségül szolgálhat még egy csomag szőlőcukor is!

Apró dolgokról van szó, de nagyon fontos, hogy ezekre figyeljünk oda. Jó benyomást kell tennünk az interjúztatókra, hogy megkapjuk az állást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük