Ezekre is oda kell figyelnünk az állásinterjún!

Azért, hogy sikeresen teljesítsük az állásinterjút, rengeteg apró dologra oda kell figyelnünk. Mindenekelőtt klappolnia kell önéletrajzunknak, és motivációs levelünknek egyaránt. Oda kell figyelnünk arra is, hogy az interjú helyszínére időben érkezzünk, lehetőleg a kezdés előtt 30-40 perccel. Akkor fontos ez, ha tömegközlekedéssel megyünk az interjúra, mert útközben bármi közbejöhet.

Megjelenésünkre is oda kell figyelnünk. Egy interjúra nem mehetünk hétköznapi felszerelésben. Az öltözékünk tükrözze személyiségünket, ugyanakkor legyen alkalomhoz illő! A körmünkre is oda kell figyelnünk, és arra is, hogy milyen kiegészítőt viselünk. Egy karóra vagy egy karkötő tökéletesen passzolhat ruházatunkhoz.

Erről keveset szoktunk beszélni, de sokat számít az is, hogy milyen a hangunk. Ezt is érdemes gyakorolni otthon a tükör előtt, hogy hangunk erőteljes, határozott legyen. Ha a hangunk ilyen, akkor az interjúztatók azt gondolhatják rólunk, hogy magabiztosak vagyunk. Amennyiben a hangunk megremeg, ez könnyedén azt a benyomást keltheti rólunk, hogy nem vagyunk biztosak magunkban, és nem vagyunk határozottak.

Fókuszáljunk arra, hogy a feltett kérdésekre határozottan válaszoljunk. Sokat segíthetünk magunkon, ha otthon egy kicsit rákészülünk az interjúra! Az interneten számos kérdést találunk, amelyekre megadhatjuk a választ.

Nagyon oda kell figyelni arra is, hogyan érkezünk meg a vállalathoz, és hogyan távozunk. Érkezéskor szinte bárkivel összefuthatunk, a recepcióstól kezdve egészen a felsővezetésig. Távozásnál sem tudhatjuk pontosan, kinek köszönünk éppen.

További cikkek