Szokások, amelyek idegesítők lehetnek a munkahelyen!

Bizony minden vállalatnál vannak idegesítő szokások, amelyek bosszúságot okozhatnak. Vajon melyek lehetnek ezek? Nézzük át az alábbi listát!

Az egyik kolléga túl sokat fecseg: Alapvetően társas lények vagyunk, ugyanakkor messzemenően idegesítő lehet az, ha az egyik munkatársunknak be nem áll a szája. Felhívtuk rá a figyelmét, vagy jeleztük felé, hogy néha too much, még sem történt változás? Vigyük be fülesünket, s ha lehet, hallgassunk zenét, úgy lehet könnyebben ki lehet bírni vele a munkaidőt!

Megdézsmált hűtő: A legtöbb vállalatnál található személyzeti konyha, vagy kávézó. Ezek rendszerint fel vannak szerelve hűtővel, ahová be tudjuk tenni ételünket, és italunkat. Ez a két helyszín sarkalatos, és érzékeny pontja a szervezetnek, különösen akkor, ha az ételesek meg vannak dézsmálva. Nagy a kísértés a kajára nézve, de tudatosítsuk magunkban, hogy más ételéhez nem nyúlunk. Legalább kérdezzük meg munkatársunkat, megszán-e bennünket pár falattal. (Esetenként előfordulhat, hogy otthon felejtjük kajánkat!)

Pletyka: A pletykáról mindig negatív dolog jut eszünkbe, mert a legtöbbször kibeszélést jelent. Amennyiben egy munkatársunkról kezdenek el beszélni, lehetőleg mi ne menjünk bele a témába. Pletykálkodni egyébként is csak annak van ideje, aki nem dolgozik eleget!

Segítő kezet nyújtunk, vissza nem kapunk semmit: Nincs annál idegesítőbb, mint amikor segítünk egyik munkatársunknak, de amikor nekünk lenne szükségünk segítségre, akkor nem találunk viszonzást! Az a fontos, hogy ismerjük ki jól munkatársainkat, s csak annak segítsünk bármiben is, akiről tudjuk, hogy bármiben segítene nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük