Könnyebbé tehetjük a munkavégzést!

Előfordulnak időszakok, amikor semmit nem találunk a munkahelyi számítógépünkön, vagy a rendszer teljesen belassul. Ilyenkor serény szitkozódásba kezdhetünk, hogy nem tudjuk rendesen végezni a munkánkat, pedig sürgősen meg kellene csinálnunk egy jelentést a vezetőnek, aminek ráadásul határideje van. Nézzük meg, mit tehetünk azért, hogy megkönnyítsük magunknak a munkavégzést:

  • Végezzünk nagy takarítást gépünkön. Nézzük át az előzményeket, és töröljünk ki mindent. A letöltések mappa is gyorsan, és könnyedén megtelhet felesleges dolgokkal. Töröljünk megannyi dokumentumot, amennyit csak tudunk.
  • Biztos, hogy szükségünk van 5 évvel ezelőtti dokumentumokra? Természetesen vannak olyan elektronikus iratok, amelyekre vonatkozik a törvényi szabályozás, miszerint x évig tárolni kell a számítógépen. Ha már régóta őrzött dokumentumok vannak a gépünkön, nem biztos, hogy mindegyikre szükségünk van. Kérdezzük meg az illetékest, hogy letörölhetjük-e gépünkről a dokumentumokat, ezzel is gyorsítva számítógépünket.
  • Nem árt, ha van feltelepítve egy vírusírtó is a gépre. Akaratlanul is megfertőződhet a gépünk, s ez hatással van a teljesítményre is. Ha van egy kis időnk, futtassuk le a vírusírtót, hiszen hamar kiderül, hogy van-e vírus a gépen!
  • Amennyiben már teljesen lassú a gépünk, a legegyszerűbb, ha újra telepítjük. Ez persze nagy felelősséget von maga után, mert alaposan utána kell járnunk, mi az, amit meg kell őriznünk, s melyek azok a dokumentumok, amelyeket letörölhetünk.

A hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen, hogy számítógépünkkel, vagy laptopunkkal jóban legyünk, különben a teljesítményünk láthatja kárát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük