A Home Office következményei

A mostani helyzet minden bizonnyal gyökerekben változtatja meg mindennapjainkat és munkavégzésünket. Akik tehetik, most otthonról dolgoznak, vagy csökkentett munkarendben, hogy ezzel is óvjuk egymást. A több, mint egy hónapja tartó, korábban még nem tapasztalt állapotban már mindannyian megélhettünk hullámvölgyeket munkahelyünkkel vagy családunkkal kapcsolatban, ugyanakkor pozitív hatásait is érzékelhettük. A most legtöbbet ismételgetett kérdés a családi ebédeknél vagy ismerősi megbeszéléseknél talán a „mikor lesz már ennek vége?” , „meddig fog ez vajon tartani?”. Komoly kérdések és bizonytalan válaszok.

Sokak szerint, ez a mostani időszak, egy kiváló főpróbája, az otthoni munkavégzésnek, az otthoni meetingeknek és tárgyalásoknak és a konferenciáknak. Sok cég képviselője vezetője és üzletkötője pár hónapja még átutazta a világot is akár egy komolyabb tárgyalás miatt. Most pedig a saját nappalijában képes megkötni ugyanazt az üzletet.

A bevásárlási szokásaink is alapjaiban változtak meg. Míg régen képesek voltunk egy doboz tejért leugrani a boltba, vagy egy kicsit olcsóbb hagymáért átmenni a másik boltba, addig most próbáljuk a legfontosabb dolgokat beszerezni csak, és ha tehetjük mind ezt online. Rengeteg kis és nagykereskedés kínál már több éve házhoz szállításos bevásárlást, vagyis mi csak online megrendeljük, a boltba pedig összevallogatják nekünk és egészen a lakásunkig szállítják azt.

A bezártság és az ingerszegény közegnek köszönhetően, sokan elkezdtek sportolni. Az otthoni munkavégzésnek köszönhetően, több a szabadidőnk, ezáltal új dolgokat tudunk beiktatni a mindennapjaink rutinjába.

De talán a legnagyobb győztese az otthoni munkavégzésünknek, az a környezet. Ha kevesebbet járunk autóval, úgy a levegő is sokkal tisztább lesz. Rengeteg helyen olvashatjuk és hallhatjuk, hogy az autót és a tömegközlekedést egyre többen cserélik két kerékre. A nagyobb városokban több utcát is biciklis utakká alakítottak át, ezzel is támogatva és segítve az ő közlekedésüket.

Az életünk egyik napról a másikra változott meg. Új szokások és új életforma. Ha képesek ezekből egy minimális dolgot is átültetni a karantén utáni életünkben, már egy pozitívummal jártuk ezt az időszakot

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük