A motiváció egy nagyon fontos tényező munkavégzésnél!

Ahhoz, hogy hatékonyan, és sikeresen el tudjuk végezni munkánkat, motivációra van szükségünk. Mi is az a motiváció? Egy ún. belső hajtóerő, ami ösztönöz bennünket arra, hogy elvégezzük napi teendőinket. Nézzük meg azokat a tényezőket, amelyek motiválhatnak bennünket arra, hogy teljesítsük a „napi kvótát” a munkahelyen.

  • Az élbolyban még mindig a fizetés található. A munkavállalókat a leginkább megfelelő bérezéssel lehet ösztönözni arra, hogy hatékonyan elvégezzék a kijelöl feladatokat. A bérezés mellett egyre nagyobb szerephez jut az extra juttatás is. A dolgozóknak jól esik, ha fizetésük mellé cafeteriát, vagy szolgálati autót kapnak.
  • A dicséret fontossága: Sokat jelent az alkalmazottaknak az is, ha a vezetőség dicsérettel illeti őket. A dolgozók így azt érezhetik, munkájuk fontos, és azt el is ismeri a vállalat.
  • Jó csapat: Szerencsésnek mondhatják magukat azok a dolgozók, akik egy jó csapattal tudnak együtt dolgozni. A fizetés és a dicséret mellett lehet ez is motiváló tényező abban, hogy elvégezzük a munkát. A jó csapat ismérvei: Tolerancia, elfogadás, alkalmazkodóképesség, humor. Mindez együtt járul hozzá a hatékonysághoz.
  • Előrelépési lehetőség: Amennyiben tudjuk, hogy a vállalatnál van lehetőség fentebb kerülni a szamárlétrán, akkor ez a tudat löketet adhat számunkra, amelynek segítségével hatékonyan, és sikeresen tudunk dolgozni.
  • A vezető személye: Nem is gondolnánk, de sokat dob a latba, hogy milyen a vezetőnk. Ha jól kijövünk vele, és munkánkat elismeri, akkor ez a munkavégzésünkben is megmutatkozhat.

Nagyon fontos, hogy mindig találjunk egy kis motivációt a munkánk során, mert csak így végezhetjük el önfeledten a munkát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük