Lehetünk mi is a nap megmentői!

Be kell látnunk, hogy a mindennapok nem lehetnek egyformák a munkahelyen. Vannak olyan időszakok, amelyek stresszesebbek, főleg amikor több a munka, és ki sem látszunk a papírhalmok elől. Mindez a munkahelyi légkörre is rányomja a bélyegét. Különösen akkor, ha egyik nap mindenki ballábbal kelt fel, és szinte semmi sem működik zökkenőmentesen. Egy kis odafigyeléssel mi is lehetünk egy rossz nap megmentői. Hogyan? Nézzük meg az opciókat:

  • Tipikus, és szinte mindig előfordul a munkahelyen, hogy begyűrődött a papír a nyomtatóba, így a nyomtatás elakad félúton. Ilyenkor szentségelhetünk, és várhatjuk a megoldást, VAGY legyünk mi azok, akik felállunk, és megműtjük a nyomtatót. A munkatársak hálásak lesznek ezért, kis túlzással a nap hősei lehetünk. A munka folytatódhat tovább!
  • Egyik kollégánknak nagyon nem megy a munka, nem tud koncentrálni, látjuk, hogy baja van. Menjünk oda, és kérdezzük meg, segíthetünk-e valamiben. A jutalmunk akár egy kávé is lehet a munkaközi szünetben!
  • Vannak olyan feladatok, amelyeket egyedül kell megoldanunk, de van az úgy, amikor nem jön össze. Ha többen vagyunk az irodában, akkor legyünk mi a kezdeményezők, hogy egyfajta ötletbörze keretében oldjuk meg az adott feladatot. Ezzel a csapatot is összébb lehet kovácsolni, ráadásul a jelenlévő feszültséget is könnyebben feloldhatjuk.
  • Egy fárasztó, és rossz nap után kérdezzük meg a többieket, lenne-e kedvük kiereszteni a fáradt gőzt egy kávézóban, vagy egy sörözőben! Sokkal jobban érezhetjük magunkat, ha kibeszéljük magunkból a problémákat!

Különösen a februári időszak az, amikor fáradtabbnak érezhetjük magunkat a kelleténél, éppen ezért segítsük egymás munkáját, ott, ahol tudjuk!

További cikkek