Most van időnk megszerkeszteni önéletrajzunkat!

Amikor munkát keresünk, gyakran megfeledkezhetünk arról, hogy ideje lenne frissíteni önéletrajzunkat. Elvégeztünk még egy képzést, az elmúlt évek során több vállalatnál is megfordultunk, de mindez nem szerepel önéletrajzunkban. A koronavírus hatására szinte minden leállt, a vállalatok átmenetileg szüneteltetik működésüket. Nem vagyunk szerencsés helyzetben, ha most akarunk elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Azonban tehetünk annak érdekében, hogy a vállalatok felfigyeljenek ránk! Szerkesszük meg rendesen önéletrajzunkat, mert most aztán van időnk:

  • Gyűjtsünk össze minden fontos adatot, amely fontos lehet számunkra. Írjunk bele minden olyan képzést, és korábbi munkahelyet, amelyről úgy gondoljuk, hogy lényeges.
  • Önéletrajz sablont találhatunk az interneten, de magunk is készíthetünk egy teljesen újat. Figyeljünk arra, hogy személyes adatainkat tüntessük fel, figyeljünk a telefonszám és az e-mail cím megadására azért, hogy a vállalatok fel tudják venni a kapcsolatot velünk!
  • Érdemes tanulmányaink ismertetésével folytatni az önéletrajzot. Fokozottan figyeljünk arra, hogy mindent időrendileg fordítva adjunk meg. Az első helyen azt tüntessük fel, amit utoljára végeztünk, és utolsó helyen pedig azt, amit legelőször elkezdtünk. A HR-esek leginkább arra kíváncsiak, hogy hol tanultunk utoljára.
  • A tanulmányok megadása után, jöhetnek a munkahelyek szintén időrendileg fordítva. Azokat a munkahelyeket ne tüntessük fel önéletrajzunkban, ahol csak egy félévet töltöttünk el.
  • Érdemes a hobbira is kitérni, főleg akkor, ha az mérvadó az álláshirdetés szempontjából. Egy példával szemléltetjük: amennyiben egy könyvtárosi pozíciót pályázunk meg, akkor beleírhatjuk önéletrajzunkba, hogy szeretünk olvasni!

Szánjunk időt az önéletrajz megszerkesztésére, mert sok múlik ezen! Használjuk ki a jelenlegi helyzetet, mert most van időnk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük