A Home Office előtérbe kerül az elkövetkezendő időben!

A koronavírusnak talán egyetlen pozitív oldala van, hogy népszerűsíti a Home Office-t, ugyanis az otthoni munka leginkább a nyugati világban elterjedt jelenség, hazánkban mindeddig gyerekcipőben járt. A vírus miatt sokan távmunkára kényszerülnek, s ezzel megváltozik a munkavégzés rendje és folyamata. Gondoljunk bele egy kicsit. Mostantól a vállalatoknak jobban oda kell figyelni munkavállalóikra, és foglalkozni kell velük. A munkahelyi kapcsolat főnök és beosztott között akár javulhat is, ha mindeddig nem volt kielégítő. A cégeknek ez próbatétel is egyben, hogyan fogják kihúzni ezt az időszakot, s mennyire lesznek hatékonyak a munkavállalók otthonról? Mindez a bizalom próbája is egyben! Kellő szervezettséggel, és persze bizalommal jól megszervezhető az otthoni munka is! Azonban fontos, hogy ne hanyagoljuk el a munkát, és magunkat sem, mindaddig, míg otthonról dolgozunk!

  • Csináljunk mindent úgy, ahogyan eddig, és ne változtassunk a napirendünkön! Keljünk fel időben ugyanúgy, mintha munkába indulnánk!
  • Amilyen gyorsan csak lehet, fogjunk neki a munkának! Az otthon kényelme könnyedén visszaránthat bennünket a fotelbe!
  • Projektmunka esetén használjuk ki a technológia nyújtotta lehetőségeket, és indítsunk csoportos beszélgetést akár Skype-on! Az a fontos, hogy a munka el legyen végezve!
  • Otthonról dolgozunk, ugyanakkor figyeljünk oda magunkra is, ne hanyagoljuk el magunkat! Figyeljünk oda a személyes higiéniánkra, jelen időszakban egyébként is triplán figyelnünk kell erre!
  • A folyamatos otthoni munka akár bezártság érzettel is társulhat! Munka után menjünk le pár percre levegőzni, ez még nem árthat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük