Ezzel a szakmával lehet a legtöbbet keresni Magyarországon!

Számos olyan munkakör van, amelynek betöltésével jó fizetést lehet kapni az országban. Az egyik ilyen terület az informatika, amelyből jelenleg rengeteg állás betöltetlen. Mi is kell ahhoz, hogy valaki informatikus legyen? Tanulmányokat tekintve főiskolai, vagy egyetemi végzettség.

Egy informatikus állás betöltéséhez rendelkezni kell még logikus gondolkodással, kreativitással, csapatban történő gondolkodással, nyelvtudással, és nyitottsággal.

A vállalatok szeretik, ha a jelentkező rendelkezik még munkatapasztalattal is.

Melyek azok a területek, amelyekhez szükséges informatikai tudás? A logisztika, a repülés, a kereskedelem, és a turizmus tárt karokkal várja az informatikai végzettségű jelentkezőket. Kijelenthetjük az informatikával versenyképes fizetésre lehet szert tenni. Ajánlatos a tanulásba is befektetni, hiszen az egyetemi mesterképzésen újabb szemléletekkel, és széleskörű tudással lehet gyarapítani ismereteinket. A közeljövőben kiemelt ágazatként fog szerepelni az informatika a munkaerőpiacon. Informatikus, és gazdaságinformatikus képzés számos főiskola, és egyetem képzési palettájában megtalálható.

Amennyiben már egy ideje érdeklődünk a terület iránt, ne hezitáljunk. Iratkozzunk be a felsőoktatási intézmények egyikébe, és munka mellett levelező tagozaton is elvégezhetjük a képzést. Napjainkban a folyamatos tanulás része kell, hogy legyen az életünknek, és egyáltalán nem baj, ha több lábon állunk. Már csak azért is, mert az informatikának lesz jövője, és nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi munkaerőpiacon is.

További cikkek