Így csökkentsük a bennünk lévő stresszt!

Napjainkban különösen nagy stresszforrásoknak vagyunk kitéve, legyen szó magánéletről vagy szakmai pályafutásról. A rendkívül magas elvárásoknak nagyon nehéz megfelelni, s ez kihat egészségünkre, közérzetünkre. Leginkább a munkahelyen ér bennünket a legtöbb stresszfaktor, mivel időnk jelentős részét ott töltjük. A határidők, a különböző feladatok mind hatással vannak ránk. A felgyülemlett stresszt ki kell adnunk magunkból, máskülönben csak felőrlődünk, s ezt előbb vagy utóbb testünk sínyli meg: Nézzünk meg pár tippet, hogyan lehet leadni a stresszszintből:

  • Lehet, hogy sokan nem hallottak még erről, de létezik ún. stresszlabda, amelynek segítségével megszabadulhatunk a bennünk lévő stressztől. Amennyiben szükségét érezzük, nyomkodjunk kedvünk szerint ezt a kis puha labdát. Szinte már bárhonnan be tudjuk szerezni.
  • A felgyülemlett adrenalint a legegyszerűbben még mindig a sportolással tudjuk kiadni magunkból. Ha megannyi a teendőnk, érdemes összeállítani egy napirendet, így könnyedén be tudjuk iktatni a sportot az életünkbe. Mindenekelőtt érdemes olyan tevékenységet végezni, amelyet szeretünk is. Vannak, akik az úszásban találják meg magukat, míg mások a konditeremre esküdnek. Az a lényeg, hogy hetente legalább egyszer menjünk el sportolni, mert jót tesz egészségünknek.
  • Badarságnak tűnhet, de öleljük meg szorosan azt a személyt, akit a legjobban szeretünk. Ha nem vagyunk párkapcsolatban, akkor legjobb barátunkat/barátnőnket, vagy azt a munkatársunkat, aki a legközelebb áll hozzánk. Az ölelés szintén csökkenti a felgyülemlett stresszt, ráadásul az ölelésnek nyugtató hatása is van.
  • Könnyedén csökkenthetjük a stresszszintet úgy is, ha rendszerezzük mindennapjainkat. Az átláthatatlanság is okozhat stresszforrást. Ha szükséges vezessünk határidőnaplót, vagy írjunk fel mindent a telefonunkba. Könnyebb helyzetben vagyunk, ha van titkárnőnk, mert ezeket megcsinálja helyettünk.

Törekedjünk arra, hogy ne éljünk stresszesen, mert ez az életmód hosszútávon kihat a testi-lelki egyensúlyunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük