Ha jön a tavasz, akkor vegyünk részt az állásbörzén!

Napjainkban már leegyszerűsödött az álláskeresés az információforrás tekintetéből. Az interneten, újságok hasábjain, üzletek kirakataiban is találkozhatunk hirdetésekkel. Ne feledkezzünk meg, hogy akad még egy lehetőségünk, ha állást szeretnénk találni magunknak, ez pedig az állásbörze. A HVG állásbörze minden érdeklődőt vár, aki éppen munkát keres, vagy gondolkodik a váltáson. Nézzünk meg pár szempontot, hogyan is érdemes részt venni egy állásbörzén.

  • Mindenekelőtt, ha vannak információk a neten, hogy mely vállalatok vesznek részt az állásbörzén, akkor nézzünk utánuk. Gyűjtsük össze azokat a cégeket, amelyeket szívesen felkeresnénk, így a „nagynapon” már célirányosan mehetünk az állásbörzére.
  • Győződjünk meg arról, hogy van nálunk CV, s ha van, akkor adjuk oda az illetékeseknek.
  • Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak nézelődnek, de nem mernek konkrét kérdéseket feltenni a cégnek. Írjuk össze, hogy mit szeretnénk pontosan megtudni az adott vállalatól, és ne féljünk feltenni kérdéseket.
  • Számtalanszor ki kell emelni, hogy az első benyomás mennyire fontos. Éppen ezért figyeljünk oda öltözékünkre. Természetesen nem kell öltönyben, nyakkendőben megjelenni az állásbörzén. Vegyünk fel egy olyan ruhát, ami nem hétköznapi, de ugyanakkor kényelmes is egyben.
  • Ha kapunk bármilyen elérhetőséget a cégektől, legyen az szórólap, vagy egy névjegykártya, akkor éljünk a lehetőségekkel, s ha van nyitott pozíció a vállalatnál, akkor mihamarabb pályázzuk is meg.

Az állásbörze ideális lehet, hogy testközelből megismerkedjünk a különböző vállalatokkal, és szakemberekkel beszélgessünk munkavállalásról, szakmáról, lehetőségekről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük