Ezekre a munkakörökre keresnek rá a legtöbben!

Álláskeresés során megannyi álláshirdetésre rá lehet keresni. Köszönhetően az internet nyújtotta lehetőségeknek, ma már sokkal egyszerűbb rábukkanni egy-egy ajánlatra. Leginkább az állásportálokon találhatunk sok lehetőséget. Melyek azok a munkakörök, amelyekre a legtöbben keresnek rá?

  • A turizmus mindig is húzóágazatnak fog minősülni a munkaerőpiacon, többek között azért is, mert számos munkakörben el lehet helyezkedni. A legtöbben a recepciós munkakört pályázzák meg, de népszerű még az értékesítési pozíció. Az értékesítés leginkább nagyszállodákban található meg. Milyen képesítésre van szükség, ha ezekben a pozíciókban szeretnénk elhelyezkedni? Mindenekelőtt szükség van nyelvtudásra. A legtöbb helyen már min. 2 idegen nyelvismeretet várnak el a jelentkezőktől. Továbbá szükség van még megfelelő iskolai végzettségre, munkatapasztalatra, és informatikai ismeretekre is.
  • A turizmus mellett méltán népszerű ágazat a vendéglátás. Nemcsak belföldön, hanem külföldön is sokan megpályázzák a szakács, és a felszolgáló munkakört is. Az állás betöltéséhez itt is szükség van megfelelő idegen nyelvismeretre, és munkatapasztalatra, már ami a felszolgáló pozícióra vonatkozik. Szakácsként pedig szakképesítésre van a leginkább szüksége a munkavállalóknak.
  • A kereskedelemben sem apad vissza a jelentkezés, főleg mióta a nagyobb áruházláncok magasabb fizetést kínálnak a dolgozóknak. Iskolai végzettség ebben az ágazatban is elvárt. Árufeltöltőként, raktárosként, vagy akár pénztárosként is el lehet helyezkedni a kereskedelemben.
  • Az adminisztrációs munkakörök sem mennem ki a „divatból”. Ezt a pozíciót is szépszámmal pályázzák meg a jelentkezők. Legalább középfokú végzettséggel kell rendelkezni egy adminisztrációs munkához!

További cikkek