Valóban jó az, ha fizetésemelést kapunk?

A béremelésnek mindenki örül, hiszen ez azt jelenti, hogy több mindent megengedhetünk magunknak. Végre megvehetjük azt a bútort, amit már hosszú ideje kinéztünk magunkat, vagy végre el tudunk menni nyaralni. Ilyenkor hajlamosak lehetünk mindent bepótolni, viszonylag rövid idő alatt. Mindez azt jelenti, hogy akár őrült költekezésbe is kezdhetünk, vagy észrevehetjük, hogy életszínvonalunk javult az előző évekhez képest. Természetesen ne vonjunk meg magunktól semmit, hiszen akkor érezhetjük jól magunkat a bőrünkben, ha sok mindent megengedhetünk magunknak anyagilag. Ugyanakkor költekezés közben nem árt, ha egy kicsit a jövőnkre is fókuszálunk. Gondoljunk bele, hogy most anyagilag stabilan állunk, de mi lesz a későbbiek folyamán? Nem árt, ha elgondolkodunk a takarékoskodáson.

Minden hónapban tegyünk félre egy x összeget, annak fényében, hogy jövőnkről is gondoskodjunk. Ki tudja, hogy mennyi lesz a nyugdíjunk, az is lehet, épp, hogy elegendő lesz 1 hónapra, és akkor már nem engedhetünk meg magunknak annyit, mint most. Mind tudjuk, hogy egy megszokott, és jó életszínvonalból nehezen tudunk leadni.

Amennyiben fizetésemelést kapunk, akkor is maradjunk két lábbal a talajon. Ne herdáljuk el rögtön a pénzt, mert azon kaphatjuk magunkat, hogy fizetésünknek azt a részét is elköltöttük, amit nem kellett volna. Maradjunk tudatosak, és csak arra költsünk, amire valóban szükségünk van. Sok mindent meg szeretnénk venni? Mindent csak apránként, s például akkor jobban tudunk örülni a kiszemelt bútornak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük