Adminisztrációs munka érdekel? Ezeknek az elvárásoknak kell megfelelni!

Az adminisztrációs munka nagyon népszerű a munkaerőpiacon, így nem véletlenül szeretnék sokan ezt a munkát. Lássuk, hogy a vállalatok milyen elvárásokat támaszthatnak a pozícióval kapcsolatban:

  • Ha érdekel egy adminisztrációs munka, akkor mindenképpen rendelkezned kell munkatapasztalattal. A cégek szeretik a tapasztalt munkaerőt, mert így nem kell vesződni a betanítással.
  • Ehhez a munkához nélkülözhetetlen a megfelelő számítógépes ismeret. Ismerni kell a Word, Excel, és a PowerPoint programokat legalább felhasználói szinten. Előnyt jelent, ha magasszintű számítógépes ismeretekkel rendelkezel.
  • Egyes vállalatok nyelvtudást is elvárhatnak tőled. A legtöbb helyen angolul kell tudni beszélni, de van, ahol már elvárásként két nyelv szerepel. Az angol mellett jó, ha tudsz németül is.

Milyen feladatokat kell elvégezni egy adminisztrációs munka során?

  • Adatokat kell bevinni számítógépes rendszerbe, s előfordulhat, hogy prezentációt is kell készíteni a vezetőség számára.
  • Fogadni kell a bejövő telefonhívásokat, s az ügyfeleket is.

Ehhez a munkához elengedhetetlen még a nyitottság, és a jó kommunikációs készség. Adminisztrációs álláslehetőségeket találunk az állásportálokon!

További cikkek