Állásinterjúk különböző helyszíneken!

Ma már nemcsak egy vállalat székhelyén lehet az interjú, hanem különböző helyszíneken is. Egy másik helyen felszabadultabbak lehetünk, mert az interjú inkább egy elbeszélgetésre hasonlíthat, nem pedig egy igazi interjúra. Milyen helyszíneken lehet interjút tartani?

Kávézó: Igen, akár egy kávézóban is lehet interjút tartani. Hozzá kell tenni, hogy leginkább a multinacionális vállalatok engedhetik meg maguknak azt, hogy különböző helyszíneken szervezzenek meg egy interjút! Gondoljunk abba bele, hogy mennyivel jobban esik egy interjún részt venni egy kávéval együtt. Mellesleg egy kávézóban kevésbé érezhetjük magunkat bezárva úgy mintha egy vallatáson lennénk. Mindennek olyan hatása lehet, mint egy kötetlen elbeszélgetésnek, és könnyebben meg is nyílhatunk, vagyis könnyebben elmondunk magunkról információkat!

Szálloda lobbyja: Nem is gondolnánk, de egy szálloda halljában is lehet interjút tartani. Nagyon figyeljünk arra, hogy ne bújjunk az elfoglalt ember szerepébe. Vagyis ameddig várakozunk, ne írkáljunk a telefonunkon, ne temetkezzünk bele az újságba. Inkább figyeljük meg környezetünket, és szedjük össze gondolatainkat, hogy mit fogunk majd mondani az interjún! Ha a szállodában megkínálnak bennünket egy kávéval, vagy egy üdítővel fogadjuk el azt!

Meglepőnek tűnhet, de a vállalatok már nem ragaszkodnak a hagyományos interjús helyszínhez. Ha egy cég megengedheti magának, akkor külsős helyre is szervezhet interjút!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük