Ezekkel az eszközökkel könnyebbé tehető az otthoni munka!

Be kell vallani, hogy egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben azok, akik otthonról dolgoznak, ráadásul akkor nehéz ez, ha életükben először dolgoznak otthonról. Teljesen más ritmust kell felvenni, mint a munkahelyen, ráadásul kellő szervezettséget is igényel a Home Office. Nemcsak a munkavállalóknak, de a munkaadóknak is nehéz helyzet ez, hiszen a koronavírus miatt a munka nem állhat le, ugyanakkor a „puding próbája az evés”. Ez a helyzet remek lehetőséget teremthet arra, hogy a vállalatok kiaknázzák, mennyire lesz sikeres a Home Office. Nem elég egyszer kihangsúlyozni, hogy nem a munkaidőre kell összpontosítani, hanem arra, hogy a feladatok rendben el legyenek végezve! Hogyan is tehetjük könnyebbé az otthoni munkát?

  • Használjuk ki a technológia nyújtotta lehetőségeket, hiszen van miből válogatni! Vannak olyan feladatok, amelyeket csoportosan kell megoldanunk! Ugyanakkor most az a fontos, hogy ne érintkezzünk senkivel! Hogy lehet ezt megoldani? Csoportos beszélgetésre tökéletes a Skype. A programon belül ún. konferenciahívást is lehet kezdeményezni, így sokkal egyszerűbben összeegyeztethető minden. Ráadásul a kijelölt feladatokat is könnyebben meg lehet csinálni!
  • Természetesen idő kell ahhoz, mire átállunk az otthoni munkára! Segítségre lenne szükségünk egy jelentés megírásához, de nem mehetünk be a céghez? A Viber, vagy a Whats app alkalmazás segítségével pillanatok alatt felhívhatjuk kollégáinkat! Könnyen megoszthatunk velük információkat, éppen hol tartunk a munkában! Vigyázzunk arra, hogy bizalmas dokumentumokat ne küldjünk el Viberre, vagy Whatsappra. A legfontosabbakat inkább telefonon beszéljük meg!
  • Használjuk előszeretettel a Messenger hívást is! A Messenger-en belül is tudunk indítani videóhívást!
  • A Dropbox-ot és a Drive-ot használjuk akkor, ha dokumentumokat kell megosztanunk munkatársainkkal! Egyéb programot ne használjunk erre!

Látható, hogy mennyi lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy zavartalanul tudjunk dolgozni! Éljünk hát a lehetőségekkel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük