Nem mindegy, hogy milyen környezetben dolgozunk!

A munkahelyünkről elmondhatjuk, hogy kis túlzással a második otthonunk. Sokkal több időt töltünk a vállalatnál, mint otthon, ezért nem mindegy, milyen munkakörülmények között dolgozunk. Sokkal hatékonyabban, és motiváltabban dolgozhatunk, ha a munkaterületünket úgy alakítjuk ki, ahogy nekünk tetszik. Mindezt persze bizonyos keretek között. Amennyiben saját irodánk van, akkor viszonylag nagyobb területen végezhetünk apróbb változtatásokat.

Tegyük otthonosabbá munkaállomásunkat. Egy családi fotó az asztalon, vagy egy szobanövény az irodában máris feldobhatja az irodát.

Szerencsére egyre több vállalat engedélyezi az irodák otthonossá tételét. Nemcsak az egyéni munkaterületek kerülnek átalakításra. A cégek többsége engedélyezi a közösségi terek kialakítását. Számos helyen van tetőterasz, amely lehetőséget adhat a kávézásra, és beszélgetésre, vagy csocsózási lehetőség. Mindezek elősegíthetik azt, hogy az alkalmazottak jobban megismerjék egymást a munkaközi szünetekben.

Vannak olyan munkahelyek, amelyek kifejezetten kutyabarát jellegűek. Egy háziállat oldhatja a feszültséget a cégnél, összekovácsolhatja a dolgozókat, és nem mellesleg stressz oldónak is jó.

A vállalatok egyre jobban figyelnek arra a munkavállalók egészségére is. Egyre inkább elterjedőben van az, hogy a vállalatok fittness részleget hoznak létre. A szervezetek felfogták, hogy a dolgozók sokkal jobban tudnak dolgozni, ha fizikailag is a toppon vannak. Ráadásul a cégeknek nem jó az, ha a munkavállalók sokat hiányoznak a munkahelyről.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha ilyen, és hasonló környezetben dolgozhatunk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük