Amikor bekövetkezik egy katasztrófa a vállalatnál!

A cégnél bárkit érhet tragédia, legyen szó egy közeli hozzátartozó elvesztéséről. Amennyiben ez bekövetkezik, legyünk tekintettel munkatársunkra. Fejezzük ki részvétünket! Hogyan viselkedjünk ilyen helyzetben? Bármi is történjen, a vállalatnál nem áll meg az élet, folyamatosan történnek események. Ha van rá lehetőségünk, vegyünk át feladatokat munkatársunktól, legalább pár nap erejéig. Különösen akkor tegyük ezt meg, ha látjuk rajta, hogy nem halad a munkával. Tanúsítsunk megértést felé, és mondjuk el neki, hogy ránk számíthat! Ha társaságra van szüksége, vagy csak egy jó beszélgetésre, mi ott leszünk! Ne erőltessünk rá semmit, például ha 2 hét eltelt a tragédia óta, és nem akar velünk eljönni egy kávézóba munka után, akkor is tanúsítsunk megértést. Sokan ilyenkor egyedül szeretnek lenni, és nem vágynak társaságra!

Mit érdemes tudni ilyen esetben a szabadságról, amikor tragédia történik? Ha a munkavállaló elveszítette egyik hozzátartozóját, akkor 2 napra kaphat felmentést a munkavégzési kötelezettségek alól. Ilyen esetben az alkalmazottat „távolléti díj” illeti meg, amely a rendes szabadságot nem érinti, mennyiségét nem csökkenti!

Ki számít közeli hozzátartozónak?

  • Házastárs, szülő, örökbefogadott, mostoha, és nevelt gyermek, mostoha-és nevelőszülő, az édestestvér, valamit az élettárs alkotja a közeli hozzátartozót!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük