Ezek által válhat valaki vezetővé!

Sokan azt gondolhatják, hogy vezetőnek lenni mennyire egyszerű feladat. A főnök bejön a munkahelyre, szétnéz, és megbizonyosodik arról, hogy minden rendben van-e. Azonban egy vezetőnek sokkal több feladata van. Azonban most nem ezekbe megyünk bele, hanem abba, hogy mik azok a tényezők, amelyek által vezetővé válhat valaki:

  • Karizma: A karizma hozzátartozik a vezetői tulajdonságokhoz. Karizmatikus személyiség, szoktuk emlegetni ezt a szót. Tudjuk-e, hogy mit jelent? Úgy lehet a legegyszerűbben jellemezni a karizmát, mint a tekintélyt. Egy vezetőnek tekintélyt parancsolónak kell lennie, máskülönben nem fognak rá felnézni az alkalmazottak!
  • Családi örökség: Erre az opcióra kevésbé szoktunk gondolni, azonban egy vezetői státuszt örökölni is lehet. Az más dolog, hogy az illető átlátja-e a vállalati folyamatokat, de aki örököl egy céget, az szerencsésnek mondhatja magát.
  • Kapcsolatok: Kijelenthetjük, hogy az életben az egyik legfontosabb szerepet a kapcsolataink jelentik. Ha kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezünk, életünk könnyebbé válhat. Akár a kapcsolatok révén is válhat valakiből vezető.
  • Szavazás: Egy új vezető kinevezése előtt már megszokott a szavazás. Ebben az esetben a vállalat dolgozói határozzák meg szavazással, ki legyen az új vezető. A kapcsolat és a szimpátia itt is nagy előnyt nyújthat a „versenyben résztvevőknek”.
  • Magabiztosság: Egy vezetőnek rendelkeznie kell magabiztos fellépéssel, máskülönben sehol nem veszik majd komolyan!
  • Tapasztalat és szaktudás: Ahhoz, hogy valakiből ne csak vezető váljon, hanem egyben jó vezető is, rendelkeznie kell kellő tapasztalattal, és szaktudással is. Nem is beszélve arról, hogy egy vezetőnek folyamatosan naprakésznek kell lennie a szakterülettel kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük